Ροή Τοπικά

Νέα διάκριση για την Κάρλα. Κραυγή Αγοραστού για τον Αχελώο (video)

Η Ε.Ε. βραβεύει εκ νέου την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ανασύσταση της λίμνης και ο περιφερειάρχης επιμένει για την εκτροπή του Αχελώου.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  το έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλα (σ.σ. το οποίο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ από τη στιγμή που το ανέλαβε η Περιφέρεια Θεσσαλίας) και έχει βραβευτεί ως η σημαντικότερη περιβαλλοντική παρέμβαση στην Ευρώπη, αναδείχθηκε πρώτο μεταξύ των 40 Περιφερειών της Ε.Ε. στην δημοσιότητα και αποδοχή από το κοινό. Η διάκριση έγινε γνωστή κατά τη συνάντηση Περιφερειών και πόλεων που γίνεται αυτές τις μέρες στις Βρυξέλλες και όπου προβάλλονται έργα που έγιναν μέσω ΕΣΠΑ.

Ο περιφερειάρχης με αφορμή και αυτή τη βράβευση επανέφερε το θέμα της ανάληψης του έργου εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θέτοντας για πολλοστή φορά το μείζον ζήτημα που υπάρχει με την έλλειψη νερού και την ερημοποίηση της περιοχής μας.

Οι δηλώσεις του Κώστα Αγοραστού:

Κατά τα λοιπά ο Κώστας Αγοραστός έκανε σειρά παρεμβάσεων στις Βρυξέλλες, μεταξύ αυτών στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης.

«Η Ευρώπη είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζει κανείς αλλά  για να διαφυλάξουμε το ευρωπαϊκό όραμα και ιδεώδες πρέπει να επενδύσουμε στην πολιτική συνοχής, με σεβασμό και ενδιαφέρον στις μικρές, καθημερινές ανάγκες κάθε Ευρωπαίας και Ευρωπαίου». Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός από τις Βρυξέλες, σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης.

Ο κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι «σήμερα υπάρχει έλλειψη  κοινωνικής ισορροπίας στην Ευρώπη και ότι μόνο με πολιτικές στις οποίες θα διεισδύουν οι επιθυμίες των πολλών θα αποκτήσουν ξανά οι πολίτες την εμπιστοσύνη απέναντι στην Ευρώπη».

«Το μικρό, που ποτέ δεν είναι μικρό» ανέφερε ο κ. Αγοραστός «δηλώνει την προσήλωσή μας στους ανθρώπους και τις καθημερινές ανάγκες, όπως αυτές διαμορφώνονται, μεταβάλλονται και εξελίσσονται στην εποχή μας. Αυτή είναι η αποστολή μας, η ανταπόκριση στις ανάγκες. Δεν είμαστε εδώ για τον εαυτό μας, είμαστε εδώ για τους πολίτες. Για τον κάθε πολίτη, που η δική του ανάγκη μοιάζει μικρή, αλλά για μας είναι μεγάλη. Μέσα από το ενδιαφέρον μας για το μικρό θα σταθούμε προσηλωμένα και αμετάθετα στο πλευρό των ανθρώπων.

Και το εργαλείο για να γίνει αυτό» διευκρίνισε ο κ. Αγοραστός «είναι ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα έργα πρέπει να  καθορίζουν τον προϋπολογισμό και όχι  ο προϋπολογισμός τα έργα. Και πρέπει να είναι  προϋπολογισμός από κάτω προς τα πάνω, γιατί εκεί πρέπει να διεισδύουν οι επιθυμίες  κάθε Ευρωπαίας και κάθε Ευρωπαίου. Μπορούμε να το πετύχουμε, έχουμε τη δύναμη,  έχουμε όλους εσάς μαζί μας» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης
NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο