Τοπικά

Νέα επίσκεψη Μητσοτάκη-Σκρέκα σε σούπερ-μάρκετ για το μέτρο της “μόνιμης μείωσης τιμής” (video)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Λεωφόρου Αθηνών, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία εφαρμογής της πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής», όπου πλέον έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 868 κωδικοί προϊόντων που υπάγονται σε 37 κατηγορίες αγαθών, και για τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του προγράμματος «Καλάθι του Νοικοκυριού». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Σκρέκας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εργαζόμενους και πελάτες του καταστήματος.
«Στόχος οι κωδικοί στο πρόγραμμα “Μόνιμη Μείωση Τιμής” να φτάσουν τους 1.000»
Όπως έχουν τονίσει ο πρωθυπουργός και ο Τρικαλινός υπουργός για το μέτρο «μόνιμη μείωση τιμής», “στόχος μας είναι οι κωδικοί να φτάσουν τους 1.000. Και πιστεύω θα τον πετύχουμε, καθώς πάνω από 50 εταιρίες έσπευσαν να ανταποκριθούν, επιδεικνύοντας αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Παράλληλα, επεκτείνουμε μέχρι το τέλος του 2023 το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης για το “Καλάθι του Νοικοκυριού””.

Σύμφωνα δε με τον Κώστα Σκρέκα σε πολλές κατηγορίες από τα προϊόντα τα οποία έχουν ανακοινωθεί για «Μόνιμη Μείωση Τιμής», η έκπτωση είναι μεγαλύτερη από το ελάχιστον υποχρεωτικό του 5%.

«Στα αλεύρια, η έκπτωση είναι πάνω από 5%, είναι 10%. Οι νέες τιμές που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι χαμηλότερες κατά 10% από τις τιμές πριν τις 19 Σεπτεμβρίου. Το 5% είναι η ελάχιστη μείωση τιμής. Πολλές εταιρείες επιλέγουν να έχουν μεγαλύτερη μείωση τιμής», είχε πει ο υπουργός.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης