Τοπικά

Νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών ανακοινώνει σήμερα ο Σκρέκας

Τα νέα μέτρα στήριξης που αποφάσισε η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, λόγω των ανατιμήσεων που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση, πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Ο υπουργός μάλιστα αναχώρησε χθες αμέσως από τα Τρίκαλα αμέσως μετά τον Αγιασμό των Υδάτων προκειμένου να μελετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται γύρω στις 10 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε επιδοτήσεις των τιμών ρεύματος, στοχευμένες κατά προτεραιότητα στα ευάλωτα νοικοκυριά και με κριτήρια την ακίνητη περιουσία, ώστε να μείνουν εκτός εξοχικά και δεύτερες κατοικίες.

Οι επιδοτήσεις αναμένεται να αναπροσαρμόζονται ανά μήνα ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών και φυσικά τις δυνατότητες χρηματοδότησης. Για τον Ιανουάριο, πάντως, τα συναρμόδια υπουργεία επιδιώκουν τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη των νοικοκυριών ή ακόμα και του συνόλου, κάτι που θα εξαρτηθεί από τους πόρους που θα έχουν στη διάθεσή τους για χρηματοδότηση και οι οποίοι θα διασφαλιστούν πάλι από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων ρύπων.

Επιπλέον στις κυβερνητικές προθέσεις φέρεται να είναι και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επιβαρύνονται με δυσβάσταχτες αυξήσεις και στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπέβαλε στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. (DGComp) ειδικό μηχανισμό επιδότησης.

Ο Κ. Σκρέκας σε δηλώσεις του τις προηγούμενες μέρες είχε αναγνωρίσει την ανάγκη περαιτέρω στήριξης των νοικοκυριών: «Υπάρχει χρονοκαθυστέρηση στους λογαριασμούς των νοικοκυριών σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει αν αυτή η παγκόσμια ενεργειακή κρίση θα κρατήσει ή θα αποκλιμακωθεί σε λίγες εβδομάδες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίζουμε τα νοικοκυριά».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης