Τοπικά

Νέα παρέμβαση της Κοντοτόλη στη Βουλή για τους κτηνοτρόφους των Τρικάλων

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, τα εύλογα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν από τις ανακοινώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών κτηνοτρόφων.

 

 

Αναφορά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας να δώσει απαντήσεις στη Βουλή, για όσα προέκυψαν από τις ανακοινώσεις του αναφορικά με το ύψος της επιδότησης ανά ζώο παραγωγής που πνίγηκε στις πλημμύρες, την αποζημίωση στις κτηνοτροφικές υποδομές που υπέστησαν μεγάλες ζημιές και άλλα ζητήματα,  σύμφωνα με όσα αναφέρει στο έγγραφό του ο Σύνδεσμος Κτηνοτροφίας Ελλάδας (ΣΕΚ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Κτηνοτροφίας Ελλάδας, η επιδότηση για την αντικατάσταση των ζώων που χάθηκαν, αφενός θα αφορά μόνο σε αυτά που παράγουν προϊόντα ΠΟΠ κι άρα πρέπει να είναι καθαρόαιμης φυλής (pedigree), αφετέρου η επιδότηση αυτή θα δοθεί το Μάρτιο του 2024! Περαιτέρω, καμία απολύτως ωφέλεια δεν προκύπτει από την αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι το Νοέμβριο, ενώ ασαφές είναι το τοπίο για τις αποζημιώσεις στο μηχανολογικό εξοπλισμό που καταστράφηκε και στις ζωοτροφές που ήδη υπήρχαν στις αποθήκες τους.

Οι κτηνοτρόφοι, τέλος, αναφέρουν, πως βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο, καθώς έχασαν την φετινή παραγωγή, για την οποία δεν αποζημιώνονται και για να έχουν νέα παραγωγή με άλλα ζώα θα χρειαστούν τουλάχιστον δεκατρείς (13) μήνες! Κι εύλογα ερωτάται ο κ. Υπουργός: ως τότε, τι θα απογίνουν οι κτηνοτρόφοι;

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης