Τοπικά

Νέος Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων ο Υποστράτηγος Σπύρος Κογιάννης

Νέος Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, αναλαμβάνει σύμφωνα με απόφαση του ΣΜΑΝ, ο Υποστράτηγος Σπύρος Κογιάννης.

 

Ο Υποστράτηγος Κογιάννης, υπηρετούσε μέχρι σήμερα ως υποδιοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, ενώ θεωρείται ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Δημήτριου Χούπη.

Η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) αποτελεί τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας. Σκοπό έχει το συντονισμό επίλεκτων μονάδων και των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων, με σκοπό την καλύτερη δυνατή χρήση τους.

Η ΔΔΕΕ συστάθηκε το 2013 με υπουργική απόφαση του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, έπειτα από την εισήγηση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.
Το έμβλημα της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, το οποίο απονεμήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 2013,[1] αποτελείται από τρία σπαθιά, σύμβολο των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων, πίσω από τα οποία υπάρχει ένα στεφάνι. Στην κορυφή του θυρεού αναγράφεται το ρητό ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ.

Ηλίας Προύφας

kranosgr.com

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης