Τοπικά

Νέο κτίριο στα ΤΕΦΑΑ με συνεργασία Δήμου Τρικκαίων – Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ακόμη μία συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Τρικκαίων και τη ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών φοίτησης. Μετά την παραχώρηση 18 στρεμμάτων για ανέγερση Εστιών, ο Δήμος Τρικκαίων προκήρυξε διαγωνισμό για το έργο «κατασκευή εκπαιδευτικού πολυχώρου άθλησης στο ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα».

Ένα έργο με προϋπολογισμό 400.000€ από το ΠΔΕ, που θα δημιουργήσει έναν νέο εκπαιδευτικό πολυχώρο άθλησης για τις ανάγκες φοιτητών/τριών του ΤΕΦΑΑ.
Στον χώρο αυτόν θα διδάσκονται τα «πρακτικά» μαθήματα, όπως παραδοσιακοί χοροί, γυμναστική, αεροβική γυμναστική, γιόγκα, pilates, τεχνικές ασκήσεων ανάπτυξης της δύναμης, άσκηση στις αναπτυξιακές ηλικίες.
Επίσης ο νέος αυτός πολυχώρος άθλησης θα προσφέρεται και για την πραγματοποίηση μεγάλου μέρους σχετικών ειδικοτήτων όπως: άσκηση σε γυμναστήρια, κινητική αναψυχή, προπονητική φυσικής κατάστασης, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, κ.α.


Μέχρι τώρα το ΤΕΦΑΑ χρησιμοποιεί δημοτικούς αθλητικούς χώρους, που όμως βρίσκονται διασπαρμένοι στα Τρίκαλα. Συνδυάζοντας τα αιτήματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών για παράλληλη εκγύμνασή τους και πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης, αλλά και τις ανάγκες για βελτίωση των σπουδών στα μεταπτυχιακά και στα άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, ο νέος χώρος προσφέρει πρόσθετες λύσεις. Με δεδομένο, δε, ότι θα μεταφερθούν σε αυτόν τον χώρο όλα τα διαθέσιμα όργανα ενδυνάμωσης και όλος ο διάσπαρτος ή αποθηκευμένες σε διάφορα σημεία εξοπλισμός, θα είναι πιο εύκολη η πλήρης και άμεση αξιοποίησή του.
Ο συγκεκριμένος χώρος έχει συνολικό εμβαδό 356,81 τ.μ. και θα ανεγερθεί στα βόρεια του ΤΕΦΑΑ, προς τις Καρυές. Η πρόσβαση θα γίνεται από την ανατολική πλευρά, ενώ στη δυτική πλευρά χωροθετούνται οι βοηθητικοί χώροι της χρήσης.
Ο Δήμος Τρικκαίων, βοηθώντας για μια ακόμη φορά την κτηριακή «ενδυνάμωση» του ΤΕΦΑΑ, βάσει της προγραμματικής μελέτης ανέλαβε την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, τη διενέργεια του αντίστοιχου ηλεκτρονικού διαγωνισμού και την επίβλεψη της κατασκευής του κτηρίου.
Τα σχετικά με τον διαγωνισμό βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων (www.trikalacity.gr στην ενότητα Προκηρύξεις) και η λήξη υποβολής προσφορών είναι η 22α Ιουλίου 2021.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης