Ροή Τοπικά

Νέο πολυκατάστημα αθλητικών ανοίγει στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας

Είναι ίσως το κεντρικότερο ακίνητο της Λάρισας (αν και αδόκιμος ο όρος) καθώς βρίσκεται στη διασταύρωση της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και του πεζοδρόμου Κούμα. Ακριβώς διαγώνια μάλιστα, από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης που αποτελεί την έδρα του Εφετείου για όλη την Θεσσαλία και από εκεί περνάνε χιλιάδες πολίτες καθημερινά.

 

Το εν λόγω ακίνητο που το τελευταίο διάστημα δεν είχε ενοικιαστή και αντικείμενο ετοιμάζεται για κάτι καινούριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Larissanet.gr εκεί θα ανοίξει μεγάλο πολυκατάστημα αθλητικών ειδών.

Πρόκειται για το κατάστημα με την επωνυμία Zakckret και είναι μια τις γνωστές αλυσίδες στον χώρο λιανικής πώλησης αθλητικών και sportswear ειδών, με 24 φυσικά καταστήματα (21 Zakcret Sports & 3 Sneaker Cage), 4 ηλεκτρονικά και εκατοντάδες εργαζομένους πανελληνίως.

Ήδη μάλιστα στο διαδίκτυο υπάρχουν αγγελίες με τις οποίες αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό για τη Λάρισα.

Μια γωνία με ιστορία

Η γωνία αυτήν έχει μεγάλη ιστορία. Πριν από αρκετές δεκαετίες εκεί υπήρχε ο κινηματογράφος «Ορφέας» σε μια περίοδο μάλιστα, που η Κούμα ακόμα ήταν δρόμος. Αργότερα το κτίριο γκρεμίστηκε και στη θέση του ανεγέρθηκε μεγάλη πολυκατοικία.

Στη δεκαετία του ’80 λειτουργούσε κατάστημα με ανδρικά ρούχα. Στις αρχές του ’90 φιλοξενήθηκε ένα αμερικάνικο ταχυφαγείο, ως κατάστημα αλυσίδας. Ήταν το περίφημο Wendy’s που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τις νεαρές ηλικίες εκείνης της εποχής. Διώροφο και επιβλητικό έφερε νέες συνήθειες στην πόλη, οι οποίες όμως δεν διατηρήθηκαν για πολλά… χρόνια και το κατάστημα με σήμα το γελαστό κοριτσάκι έκλεισε.

Κατά τη διάρκεια αυτοδιοικητικών και εθνικών εκλογών, ο χώρος αποτέλεσε ακόμα και το κέντρο κάποιου υποψηφίου ή και συνδυασμού.

Στη συνέχεια εκεί φιλοξενήθηκε το κατάστημα ρούχων Glou ως μέρος της τότε αλυσίδας ανδρικής ένδυσης. Κάποια στιγμή όμως πάλι άλλαξε για να έρθει το 2015 περίπου ένας φούρνος. Όχι όμως ένας απλός φούρνος αλλά ένας φούρνος νέας εποχής που τα είχε όλα. Ήταν τα Αττικά Αρτοποιεία που έκλεισαν ξαφνικά στα τέλη του 2020. Τότε μάλιστα είχαν εκδώσει και σχετική ανακοίνωση με την οποία πληροφορούσαν τους λόγους για τους οποίους σταμάτησαν την λειτουργία τους στο εν λόγω σημείο.

«Η διακοπή λειτουργίας του καταστήματος οφείλετο σε απρόβλεπτα γεγονότα, ανεξάρτητα από την βούλησή μας και συγκεκριμένα στην καταγγελία της μίσθωσης του χώρου, όπου λειτουργούσε το κατάστημα, από τη νέα ιδιοκτήτρια του χώρου και στην εκ του νόμου απορρέουσα υποχρέωσή μας να αποδώσουμε άμεσα ελεύθερη την χρήση του χώρου (καταστήματος), γεγονός, που όπως αντιλαμβάνεσθε, κατέστησε αναπόφευκτη την διακοπή λειτουργίας αυτού» αναφερόταν μεταξύ άλλων.

larissanet.gr

Ετικέτες

Διαβάστε επίσης