Τοπικά

Νέο «σπίτι» για τις Κοινωνικές Δομές του Δ. Τρικκαίων

Από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 τρεις Δομές του Δήμου Τρικκαίων μετακομίζουν στο νέο τους σπίτι.
Το Κοινωνικό Εστιατόριο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Ανοικτό Κέντρο Διημέρευσης Αστέγων, μεταφέρονται οριστικά στο κτήριο της οδού Ομήρου, στον «Κόμβο Κοινωνικό Δομών». Έναν κόμβο, που θα στεγάσει σύντομα και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, μαζί με το παράρτημα για τους Ρομά και το Κέντρο Ενταξης Μεταναστών.
Το κτήριο – δωρεά του γιατρού και πολιτικού Αριστοτέλη Αντωνίου – μέχρι πρότινος στέγαζε το Α΄ ΚΑΠΗ και κοινωνικές υπηρεσίες. Η δημοτική αρχή από το 2017 ξεκίνησε μια διαδικασία αξιοποίησης του χώρου, αφού οι Κοινωνικές Δομές στεγάζονται από το 2014 στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων.
Αφού οι υπηρεσίες του Δήμου ολοκλήρωσαν τις σχετικές διαδικασίες (μελέτες, οικονομικά στοιχεία, τεχνικά δελτία κ.α.), σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 – 2020 με προϋπολογισμό ύψους 252.417,14 €.
Ουσιαστικά το κτίσμα θα είναι στο εξής το βασικό κέντρο κοινωνικών δομών που λειτουργεί ο Δήμος Τρικκαίων. Με τον τρόπο αυτόν, θα υπάρχει άμεση και συγκεντρωμένη σε ένα σημείο, η εξυπηρέτηση τρικαλινών που χρήζουν συνδρομής. Ταυτοχρόνως, με τη μεταφορά στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας, θα υπάρξει ολοκληρωμένη και πλήρης συνεισφορά του Δήμου σε θέματα κοινωνικής προσφοράς. Η μεταφορά του Κέντρου Κοινότητας θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση, σύντομα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης