Τοπικά

Οικονόμου: “Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ανοίγει το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς”

Aνοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς, σε μια περίοδο με τον πληθωρισμό στα ύψη και την ενεργειακή κρίση να μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 ακόμη και απέναντι στις πιο σκληρές αντιρρήσεις της Τρόικα, έφερε νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τον Ν.3869/10 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστό και ως νόμο Κατσέλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, όχι μόνο δεν ψήφισε το νόμο Κατσέλη αλλά τον αντικατέστησε το 2019, δημιουργώντας έναν αποτυχημένο μηχανισμό ρύθμισης οφειλών που απέδωσε μόνο 2.500 διακανονισμούς σε 2,5 χρόνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η “πόρτα” των funds άνοιξε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖA-AΝΕΛ.
Από την άλλη, η κυβέρνηση της ΝΔ, αφήνει εντελώς ξεκρέμαστους τους δανειολήπτες, καταργώντας το πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών, ερχόμενη να συμπληρώσει τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ την τετραετία 2015-2019.
Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει τροπολογία και πάλι στη Βουλή, διεκδικώντας την προστασία της αγροτικής γης και με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.
– Με βιώσιμη λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο.
– Με 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ και με κούρεμα οφειλής εφόσον τηρείται η ρύθμιση.
Το ΠΑΣΟΚ είναι με τους δανειολήπτες και όχι με τα FUNDS και τον κ. Πάτση.
Γιώργος Οικονόμου
Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης