Τοπικά

Οι καλικάντζαροι των ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ

Ακόμη μια εορταστική, δημιουργική και διασκεδαστική εκδήλωση από τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στον κεντρικό πεζόδρομο της Ασκληπιού.

 

Τα μικρά παιδιά ως «καλικάντζαροι» ξεχύθηκαν στο δρόμο ξεσηκώνοντας τον κόσμο με τις φωνές τους και δυνατούς ήχους από κουδούνια και σφυρίχτρες στην προσπάθειά τους να ξορκίσουν το κακό, να ξυπνήσουν τη «Μητέρα Φύση» και ταυτόχρονα να την προστατεύσουν από όποιον προσπαθεί να τη βλάψει. Πρόκειται για μια σύγχρονη απόδοση του παραδοσιακού και αρχέγονου εθίμου «Ρογκατσάρια».

Υπό τους ήχους μουσικής, οι μικροί καλικάντζαροι αναπαρέστησαν το πριόνισμα του δέντρου της γης, την άνοδο των καλικάντζαρων στον πάνω κόσμο την περίοδο του Δωδεκαημέρου και τα πειράγματά τους με ξέφρενους χορούς και τραγούδια. Η «αρπαγή» της Μητέρας Φύσης προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και πολλούς «μπελάδες» στον «απαγωγέα».

Την επιμέλεια του δρώμενου είχε ο υπεύθυνος της δραστηριότητας του ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ «οι Μικροί Διασώστες της Παράδοσης» Αχιλλέας Λέρας. Με αυτή την εκδήλωση ολοκληρώθηκε ο κύκλος των δημιουργικών δράσεων του ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ για το 2022 και ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο μια Καλή Χρονιά με Υγεία και πολύ Δημιουργία!

Από τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης