Τοπικά

Οι καραγκούνηδες των Τρικάλων έκοψαν την πίτα τους

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους. Μέλη, εκπρόσωποι και φίλοι συναντήθηκαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές και συζήτησαν για τον προγραμματισμό των δράσεων του νέου έτους. Η εκδήλωση άρχισε με την τελετή ευλογίας της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Πάτερ Νικόλαο Χανίκα και τους ψαλμούς της ομήγυρης σε κατανυκτικό ύφος.

 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του δευτεροβάθμιου φορέα της Ε.Κ.Ν.Τ. Αντώνης Παπαμιχαήλ καλωσόρισε το κοινό αναφέρθηκε στις διαδικασίες και το σκοπό ίδρυσης, και προχώρησε σε σύντομη αναφορά των μέχρι τώρα δράσεων και επιτυχιών της Ένωσης. Τονίζοντας τις ιδέες που διέπουν τη λειτουργία της Ένωσης είπε:

«Το σύνθημά μας είναι η ισχύς εν τη ενώσει,  και το καινοτόμο στοιχείο μας είναι η ισότητα μεταξύ των Συλλόγων μελών της στη λήψη των αποφάσεων. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι εκπρόσωποι όλων των συλλόγων μελών της ένωσης και όχι μόνο του τα μέλη του Δ.Σ. τα οποία καλούνται να συντονίζουν μόνο την υλοποίηση των αποφάσεων. Όλοι μαζί αποτελούμε ένα ισχυρό δευτεροβάθμιο όργανο και προχωρούμε δυναμικά και μπορούμε έτσι να επιτύχουμε τους στόχους μας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα».

Ο κ. Παπαμιχαήλ αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις που προσβλέπει η Ε.Κ.Ν.Τ. για το 2023 όπου και ανακοίνωσε για τη μεγάλη εκδήλωση που προγραμματίζεται για τις 25 Ιουνίου 2023 με θέμα το Μεγάλο Πανηγύρι των Καραγκούνηδων.  Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στα έθιμα των Καραγκούνικων παραδόσεων που αφορούν την πρωτοχρονιάτικη πίτα και που προκάλεσαν σε όλους κοινή αντίδραση νοσταλγίας και τέλος να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες αλλά και να ευχηθεί καλή επιτυχία – ενόψει εκλογών –  σε όλους τους υποψήφιους που τίμησαν την εκδήλωση.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης