Τοπικά

Οι πέντε προτεραιότητες του Δημήτρη Κουρέτα ως περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας δημιουργεί τη νέα ομάδα κρούσης, επιλέγει τους συνεργάτες του και μελετά τα δεδομένα έτσι ώστε από 1η Ιανουαρίου να είναι έτοιμος να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του.

 

 

Μιλώντας στο trikalavoice.gr ο νέος περιφερειάρχης λέει ότι «είμαστε έτοιμοι με επιστημονικά άρτιες προτάσεις, επιμελώς επεξεργασμένες από ένα σύνολο άξιων επιστημόνων για τις αναγκαίες άμεσες παρεμβάσεις, αλλά και τις μέσο και  μακροπρόθεσμες στοχεύσεις, για την «ανασυγκρότηση» του τόπου μας».

 

Θέτει πέντε βασικούς στόχους για την επόμενη μέρα:

  1. Τη μελέτης τη κατάστασης των εδαφών, ώστε οι αγρότες να γνωρίζουν τι και πότε μπορούν να καλλιεργήσουν καθώς και ταχεία αποκατάσταση των αναχωμάτων και των φραγμάτων και την δημιουργία υδατοδεξαμενών.
  2. Ολοκλήρωση των εν εξελίξει μεγάλων έργων υποδομής και αποκατάσταση των υποδομών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.
  3. Ανάπτυξη της σύγχρονης ελληνικής γεωργίας, αύξηση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων που παράγονται με συνακόλουθη την ανάδειξη της υπεροχής των τοπικών μας προϊόντων, τη προστασία των γαιών και εν γένει του περιβάλλοντος.
  4. Σύνδεση της Διατροφής με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. Ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων της δικής μας περιοχής και μέσα από την επιστήμη να τους προσδώσουμε προστιθέμενη αξία.
  5. Νέο μοντέλο Διοίκησης της Περιφέρειας, με εντιμότητα, αρχές και ένα νέο ύφος.

 

Το μότο του νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας ο οποίος δηλώνει «ερευνητής μέχρι τέλους» είναι το «ο ουρανός είναι το μόνο όριο».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης