Τοπικά

Οι Τρικαλινοί βγάζουν το δικό τους “αγίασμα”. Τσίπουρο ντόπιο (φώτο)

Αυτές τις μέρες του φθινοπώρου οι Τρικαλινοί, σε όλα τα χωριά της περιοχής, ακολουθούν πιστά τις παραδόσεις ετών, όσα πήραν και όσα έμαθαν από τους μεγαλύτερους.

 

Τα καζάνια παίρνουν φωτιά και αργά-αργά ακολουθείται η διαδικασία απόσταξης για να βγει το ντόπιο τσίπουρο, αυτό που συνοδεύει κάθε χαρά και κάθε λύπη, που γεμίζει τα Κυριακάτικα τραπέζια, που τρατάρεται στους επισκέπτες για καλωσόρισμα. Ωραίες στιγμές, που κρατάμε ζωντανές.

Διαβάστε επίσης