Ροή Τοπικά

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του Ληθαίου επί της Κανούτα-Ξεκίνησαν τα έργα στην Αμαλίας

Αλλάζει η πόλη και  η όψη της στο κέντρο τουλάχιστον γίνεται σύγχρονη και λειτουργική. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr, έπειτα από 4 μήνες ολοκληρώθηκαν τα έργα επί της οδού Κανούτα με την κατασκευή ποδηλατόδρομου και μεγάλων πεζοδρομίων. Πλέον απομένει να προχωρήσει η ανάπλαση του τμήματος από τη γέφυρα του Ασκληπιού μέχρι αυτή του παλιού ΚΤΕΛ για να είναι ενιαία η μορφή της όχθης από αυτή τη πλευρά του ποταμού.

 

 

Άμεσα δε ξεκίνησαν τα έργα από την απέναντι όχθη της Κανούτα, επί της οδού Αμαλίας, τα οποία αναμένεται να τρέξουν και να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο 3μηνο. Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου έχει μιλήσει από καιρό για “μια πόλη που αλλάζει, αποκτά σύγχρονες υποδομές και βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο”.

Για τη νέα, σύγχρονη και φιλικότερη στον πολίτη πόλη, θα υλοποιηθούν έργα, όπως:

  • Ανάπλαση πεζοδρομίων (ελάχιστο πλάτος 5,1 μ. με ζώνη φύτευσης, ποδηλατόδρομο,  ζώνη κίνησης πεζών, φύτευση νέων δέντρων, δημιουργία νέων καθιστικών, τοποθέτηση νέων φωτιστικών και κιγκλιδωμάτων).
  • Αναμορφώσεις και καθαιρέσεις νησίδων, με παράλληλες νέες κατασκευές στην οδό Λάκμωνος, στη γέφυρα Βουβής
  • Ηπιας κυκλοφορίας διαδρομή στην οδό Κανούτα, από την οδό Χατζηγάκη  έως τη γέφυρα του παλιού ΚΤΕΛ. Ο δρόμος θα είναι ισοϋψής με τα πεζοδρόμια, καταργείται η νησίδα και πλακοστρώνεται. Καταργείται η στάθμευση από την πλευρά του ποταμού.
  • Από τη γέφυρα του παλιού ΚΤΕΛ έως τη γέφυρα Γκίκα καταργείται η νησίδα από την πλευρά του παλιού ΚΤΕΛ.
  •  Στην οδό Ιακωβάκη θα διαμορφωθεί και το απέναντι πεζοδρόμιο με ράμπα πρόσβασης ΑμεΑ
  • Θα υπάρχει ανεμπόδιστη και ασφαλής κίνηση ΑμΕΑ με ζώνη όδευσης τυφλών, με ράμπες πρόσβασης κ.α.
  • Σε όλα τα σημεία της διαδρομής θα μετατοπιστούν στύλοι δικτύων κοινής ωφελείας για ανεμπόδιστη κίνηση πεζού και ποδηλάτη.
  • Ο ποδηλατόδρομος θα έχει πλάτος είναι 1,5 μ., μονής κατεύθυνσης κατά τη φορά των αυτοκινήτων, με τρίγωνο stop για παραχώρηση προτεραιότητας από το ποδήλατο στον πεζό.

Ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποίησε τα διαθέσιμα προγράμματα και η χρηματοδότηση με τον προϋπολογισμό των 3,1 εκατ.  προσήλθε από ΠΕΠ Θεσσαλίας, ΠΔΕ και ΕΤΠΑ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης