Τοπικά

Οργισμένη απάντηση Παπαστεργίου στους επικριτές του (ηχητικό)

Απαντήσεις στα περί συνωστισμού στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, αλλά και για τον νέο ποδηλατόδρομο, πίσω από τις αφετηρίες του Αστικού ΚΤΕΛ έδωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων.

“Όντως ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε την Παρασκευή πως διαδικτυακά θα ανάψει το δέντρο” εξήγησε στη Λέσχη 97,6 το πρωί της Δευτέρας και διευκρίνισε: ” Ήταν σαφές ότι δεν καλέσαμε κανέναν στο άναμμα και ότι δεν θα έπρεπε να έρθει και κανείς, λόγω της κατάστασης που ζούμε. Οι άνθρωποι που ήταν έξω στην πόλη, όπως και κάθε μέρα, ήταν  γύρω στους 50 περίπου, και κοντοστάθηκαν και είδαν το άναμμα του δέντρου. Αυτή ήταν όλη η ιστορία. Βέβαια, ξεσηκώθηκαν οι ‘εισαγγελείς’ του διαδικτύου, και μαζί τους και η αντιπολίτευση η οποία επειδή δεν έχει θέματα να μας κοντράρει εφευρίσκει τέτοιου είδους θέματα που έχουν διάρκεια κάποιων ωρών και μόνο. Κακώς ήταν έξω όλοι οι συμπολίτες που δεν είχαν δουλειά. Μπορώ να δεχθώ πως θα μπορούσαμε να κάναμε το άναμμα άλλη ώρα που δεν θα υπήρχε κυκλοφορία, παρόλα αυτά δεν καλέσαμε κανέναν και θεωρώ άδικη την κριτική ότι οργανώσαμε εκδήλωση. Και το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή η πόλη καλώς ή κακώς έχει κόσμο. Για το μόνο που…μετανιώνω είναι ότι στολίσαμε τόσο ωραία την πόλη που ο κόσμος δεν μπορεί να καθίσει μέσα”.

Ακούστε το χαρακτηριστικό ηχητικό απόσπασμα:

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου απάντησε και στην κριτική για τον παράκαμψη του ποδηλατόδρομου για τις νέες στάσεις Αστικού στην οδό Β. Τσιτσάνη:

«Μας κρίνουν όλοι οι…συγκοινωνιολόγοι των Τρικάλων για ποιο λόγο προστατεύουμε τα ποδήλατα; Τι θέλανε οι συμπολίτες μας, να πάνε ευθεία τα ποδήλατα και στο πρώτο αστικό όταν θα μπαινοβγαίνει να παρασύρει ποδηλάτες; Αυτά νομίζω ότι είναι υπερβολές ανθρώπων που δεν έχουν τη στοιχειώδη κρίση να καταλάβουν ότι εκεί δημιουργούνται στάσεις λεωφορείων. Είμαι πολύ περισσότερο ποδηλάτης από όλους αυτούς τους οποίους χλευάζουνε αυτή τη λύση, η οποία προτάχθηκε για την ασφάλεια και των ποδηλατών και των επιβατών του Αστικού Κτελ. Τονίζω ότι είναι ένα προσωρινό μέτρο, θα επανασχεδιαστεί η όλη κατάσταση μέσα στον επόμενο χρόνο με την ανακατασκευή του ποταμού και των πλατειών». 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

 

 

Διαβάστε επίσης