Τοπικά

ΟΡΙΣΤΙΚΟ. Κατεδαφίζονται τρεις γέφυρες στα Τρίκαλα-Δείτε ποιες

Έπειτα από 2 μήνες αβεβαιότητας και μπροστά στην πίεση των πολιτών, αλλά και της αντιπολίτευσης (ΕΔΩ) ο Δήμος Τρικκαίων υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση για το τι θα κάνει με τις γέφυρες που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία Daniel.

 

Σύμφωνα με αυτή κατεδαφίζονται οι πεζογέφυρες Αγίου Κωνσταντίνου και Κουτσομηλίων, καθώς και το κατάστρωμα της γέφυρας Γκίκα. Αναλυτικά:

“Έπειτα από τον μακροσκοπικό έλεγχο των γεφυρών του έργου του θέματος από Μηχανικούς α) της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων β) του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος γ) Ιδιωτών Μηχανικών μέλη της ομάδας έργου της από 2/12/2020 σύμβασης για την καταγραφή των γεφυρών δ) κλιμακίων αυτοψιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ε) του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών όπου διαπιστώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στα ακρόβαθρα με πιθανή υποσκαφή μεσοβάθρων διάβρωση στον φορέα – κατάστρωμα με επικινδυνότητα διέλευσης από πεζούς σε ότι αφορά στις πεζογέφυρες Αγ. Κωνσταντίνου, Κουτσομυλίων και Πελέκη (Αγίου Στεφάνου) και στην οδογέφυρα Γκίκα απαγορεύτηκε προσωρινά η διέλευση βαρέων οχημάτων, για λόγους ελέγχου των βάθρων από υποσκαφή.

Μετά τον έλεγχο άμεσα η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων τοποθέτησε σήμανση απαγόρευσης διέλευσης πεζών στις ανωτέρω πεζογέφυρες και απαγόρευση διέλευσης οχημάτων άνω των 10 τόνων στην οδογέφυρα Γκίκα, λόγω υπαρχουσών βλαβών στις δοκούς του φορέα.

Είναι σε εξέλιξη οι μελέτες κατεδάφισης των τριών πεζογεφυρών και του καταστρώματος της γέφυρας Γκίκα, καθώς και οι μελέτες ανέγερσης νέων πεζογεφυρών, στις υφιστάμενες θέσεις του Αγ. Κων/νου και των Κουτσομυλίων, καθώς και της οδογέφυρας Γκίκα”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης