Ροή Τοπικά

Ο Άγγελος Κόντος μιλάει στο trikalavoice.gr: “Ερχόμαστε να ενώσουμε τον ιατρικό κόσμο”

Ο πυρηνικός ιατρός Άγγελος Κόντος, υποψήφιος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, μιλάει για πρώτη φορά για όλους και για όλα, ενόψει των εκλογών της 16ης Οκτωβρίου στον ΙΣΤ.

 

Εμφανίζεται ενωτικός και θέτει τους στόχους του συνδυασμού του οποίου ηγείται, “Ανανεωτική Κίνηση Ιατρών” και αναφέρεται στις νέες προκλήσεις της Ιατρικής κοινότητας.

Αναλυτικά:

  • Κύριε Κόντο ένας μεγάλος κύκλος, 20 ολόκληρων ετών, κλείνει στον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων με την αποχώρηση του Γιώργου Πέτρου. Έρχεστε και διεκδικείτε ηγετικό ρόλο στη νέα εποχή. Πως πήρατε αυτή την απόφαση και τι είναι αυτό που σας οδήγησε σε αυτή?

 

Κύριε Αλεξίου σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να       επικοινωνήσω με τους αναγνώστες του TrikalaVoice. Πρόκειται όντως για μια μεταβατική φάση αφού μετά από μια μεγάλη χρονική περίοδο με τον ίδιο Πρόεδρο καλούνται οι γιατροί να επιλέξουν καινούργια διοίκηση για τον Ιατρικό Σύλλογο. Το δικό μου κίνητρο για πιο ενεργή ενασχόληση με τα κοινά ήταν η επιθυμία μου να γεφυρώσω τις αντιθέσεις μεταξύ των διαφορετικών τάσεων που υπήρχαν τα τελευταία χρόνια στον ιατρικό κόσμο και να φέρω μια ριζική αλλαγή στον τρόπο συνεργασίας όλων των συναδέλφων για τον κοινό σκοπό που είναι η αναβάθμιση του Ιατρικού Ρόλου ως επάγγελμα και ως λειτούργημα.

 

  • Την υποψηφιότητά σας στηρίζουν έμπειροι, μα και νέοι γιατροί του ν. Τρικάλων, συμμετέχοντας στον Συνδυασμό σας. Με το ψηφοδέλτιό σας καλύπτετε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τι περιμένετε και τι ζητάτε από τους συναδέλφους σας, συνυποψηφίους και απλούς εκλογείς?

 

Ο συνδυασμός μας αποτελείται όντως από συναδέλφους διαφορετικών ηλικιών και ειδικοτήτων που προέρχονται τόσο από τον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα. Το σημαντικότερο κριτήριο επιλογής των υποψηφίων ήταν η μέχρι σήμερα επιτυχημένη επαγγελματική τους πορεία και η εκτίμηση που χαίρουν μεταξύ των συναδέλφων. Ζητούμενο είναι να βρούμε αυτά που μας ενώνουν, τα οποία είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε να επιλύσουμε όσο γίνεται περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός μας έχει την απαραίτητη ποιότητα για να πετύχει τους στόχους.

 

  • Γιατί δεν κατέστη δυνατή η κάθοδος ενός και κοινού ψηφοδελτίου στις εκλογές του ΙΣΤ?

 

Η κάθοδος ενός κοινού ψηφοδελτίου δεν ήταν δυνατή διότι η άλλη πλευρά προετοίμαζε την κάθοδό της εδώ και πολύ καιρό . Ενδεχομένως να μην πίστευαν ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα σχηματιζότανε ένας ισχυρός δεύτερος συνδυασμός και γι’ αυτό προτίμησαν την αυτόνομη πορεία .

 

  • Ποιος θα λέγατε πως είναι ο κυριότερος λόγος οι συνάδελφοί σας να στηρίξουν εσάς και τον συνδυασμό σας?

Πιστεύω ότι ο συνδυασμός μας τόσο σε επίπεδο μελών όσο και σε επίπεδο επικεφαλής είναι καταλληλότερος ώστε να εγγυηθεί την ενότητα του ιατρικού κόσμου και να πραγματοποιήσει τους στόχους μας.

Χρειαζόμαστε ένα σύλλογο ανοικτό σε όλους τους συναδέλφους, με επιστημονικό κύρος, κοντά στην κοινωνία και αρωγό στα επαγγελματικά προβλήματα όλων των ιατρών.

 

  • Στα 2 χρόνια πανδημίας που περάσαμε δοκιμάστηκαν οι αντοχές του συστήματος Υγείας. Τι έφταιξε και έγιναν αλήθεια όσα έπρεπε για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη κρίση πιο έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα?

 

Τα 2 χρόνια της πανδημίας απέδειξαν τα εξής: Πρώτον ότι δεν μπορεί να υπάρξει Δημόσια Υγεία χωρίς ισχυρό ΕΣΥ. Δεύτερον ότι η συνεργασία όλων των ιατρών είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως ειδικότητας και χώρου εργασίας. Και τρίτον ότι ο ρόλος των ιατρών δεν είναι μόνο να θεραπεύουν αλλά και να κατευθύνουν την κοινωνία στα θέματα υγείας.

 

  • Δοκιμάστηκε όμως και η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους γιατρούς και στην ίδια την επιστήμη. Μπορείτε αυτό να το αντιστρέψετε?

 

Η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους ιατρούς και την Ιατρική γενικότερα δοκιμάστηκε. Πιστεύω όμως ότι η πλειοψηφία των ιατρών στάθηκε στο ύψος της και ότι η επιστήμη στο τέλος απέδειξε την αξία της. Νομίζω ότι τα δύο χρόνια πανδημίας παρόλες τις δυσκολίες σε τελική ανάλυση αναβάθμισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου στη Ιατρική Επιστήμη. Με την πάροδο του χρόνου απεδείχθη ότι οι επιστήμονες ήταν αυτοί που έκαναν τις σωστές προβλέψεις και έδωσαν τις λύσεις.

 

  • Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς, ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος που θέτετε σε περίπτωση που εκλεγείτε νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων?

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να μην ξανακουστούν οι λέξεις συμπολίτευση και αντιπολίτευση στον Ιατρικό Σύλλογο και στόχος μας είναι η ενότητα και η ισοτιμία όλων των μελών καθώς και η αναβάθμιση του κύρους του Ιατρικού Επαγγέλματος. Τα προβλήματά μας είναι κοινά και θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να τα επιλύσουμε.

Κύριε Κόντο σας ευχαριστώ πολύ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης