Τοπικά

Ο κ. Θεόκλητος στην Κέρκυρα για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος ευγενώς προσκληθείς υπό του Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου , συμμετέχει στις εορταστικές λατρευτικές εκδηλώσεις εις ανάμνηση του θαύματος του Αγίου  Σπυρίδωνος το έτος 1716 στο νησί της Κέρκυρας.

Το απόγευμα του Σαββάτου 10 Αυγούστου 2019 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη αναμνήσει του θαύματος του Αγίου και της απαλλαγής της νήσου από τους Αγαρηνούς το έτος 1716, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μυκόνου κ. Δωροθέου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και του επιχώριου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου.

Το απόγευμα της Κυριακής 11 Αυγούστου 2019 τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μυκόνου Δωροθέου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου, Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου και του επιχώριου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου.

Στον λόγο του ο  κ. Θεόκλητος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κερκύρας για την ευγενική πρόσκληση της τοπικής Εκκλησίας, τόνισε ότι οι κάτοικοι της νήσου Κερκύρας, από την πρώτη στιγμή που ήρθε το χαριτόβρυτο Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος στο νησί των Φαιάκων, μετά την άλωση της Βασιλευούσης, άνοιξαν την καρδιά τους σε εκείνον. Ο ιερός Σπυρίδων από την πλευρά του θέλοντας να ευχαριστήσει τους Κερκυραίους, δεν έπαψε στο διάβα τόσων αιώνων να μεσιτεύει στον Χριστό, μεταφέροντας τα προς σωτηρίαν αιτήματα των πιστών.

Διαβάστε επίσης