Τοπικά

Ο Παναγιώτου νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Τρικκαίων και… μια μεγάλη έκπληξη (φώτο)

Με νέο πρόεδρο τον Γιώργο Παναγιώτου, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων συνεδρίασε για πρώτη φορά το 2022. Η πρώτη συνεδρίαση του έτους αφορούσε την κατά τον νόμο διεξαγωγή δημαιρεσιών, τόσο για προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και για μέλη Οικονομικής επιτροπής και επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Μετά τις παρατάσεις που δόθηκαν στη σχετική διαδικασία, λόγω πανδημίας, η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022.

 

Ο Γιώργος Παναγιώτου, που προτάθηκε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για την παράταξη «Επανεκκίνηση Τώρα» εξελέγη με 29 ψήφους σε σύνολο 36 ψηφισάντων και 41 παρισταμένων, ενώ υπήρξαν 3 λευκά και 4 άκυρα ψηφοδέλτια. Αντιπρόεδρος τους Σώματος εξελέγη ο εκ της παράταξης «Μαζί για τα Τρίκαλα» Θωμάς Χαχάμης με 35 ψήφους και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο. Έκπληξη ωστόσο που προμηνύει και… πιθανές συνεργασίες το 2023, συνιστά το γεγονός ότι για τη θέση του γραμματέα– καθώς η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έκανε χρήση του δικαιώματός της να προτείνει κάποιον- προτάθηκε από τον Δ. Παπαστεργίου ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίκκης Πολιτεία», Γιώργος Μητσιούλης, ο οποίος εξελέγη με 32 ψηφοδέλτια, ενώ υπήρξαν και 4 λευκά.

«Οργανο Δημοκρατίας»

Στις πρώτες του δηλώσεις ο δικηγόρος-στο επάγγελμα- Γιώργος Παναγιώτου τόνισε στοχεύει στο να αναδείξει το Δημοτικό Συμβούλιο «ως όργανο δημοκρατίας, ως όργανο ελεύθερης και ακώλυτης έκφρασης απόψεων, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, που αποτελεί στοιχείο της δημοκρατίας». Επεσήμανε ότι επιδιώκει τη συνεργασία με όλους και δη με τους επικεφαλής παρατάξεων, με τους οποίους θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας ότι «η πόρτα του γραφείου είναι ανοιχτή πόρτα για όλους/ες».
Με έμφαση αναφέρθηκε στο ότι ευελπιστεί να φανεί αντάξιος των προσδοκιών του Δημάρχου, επισημαίνοντας την «ιδιαίτερη τιμή» που αποτέλεσε η πρόταση του Δ. Παπαστεργίου. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στην αξιοσύνη του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων ως νομικού, υπενθυμίζοντας την αυτοδιοικητική του πορεία. Ο Γ. Παναγιώτου, εξάλλου, για τρίτη φορά θα υπηρετήσει ένα Δημοτικό Συμβούλιο ως πρόεδρος, μετά από αυτά του τέως Δήμου Πινδαίων και του Δήμου Πύλης. Για τον λόγο αυτόν σημείωσε ότι έχει «πλήρη συναίσθηση και επίγνωση τους βάρους της ευθύνης που αναλαμβάνω», ευχαριστώντας, τόσο όσους/ες τον τίμησαν με την ψήφο τους, όσο και όσους/ες δεν το έπραξαν.
Ευχαριστίες στο Σώμα απηύθυναν και τα δύο νέα μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, οι Θ. Χαχάμης και Γ. Μητσιούλης, τονίζοντας τη σημασία της εκλογής στο ανώτατο αυτοδιοικητικό όργανο του Δήμου. Ο δε επικεφαλής της «Τρίκκης Πολιτεία» ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρικκαίων  που τον πρότεινε ως υποψήφιο για τη θέση του γραμματέα του Προεδρείου, αναφέροντας ότι είναι τιμή για τον ίδιο.

Η απελθούσα πρόεδρος Νικολέτα Μπρουζούκη

Η Νικολέτα Μπρουζούκη, ως πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου Τρικκαίων, ευχαρίστησε στον αποχαιρετισμό τα μέλη του Σώματος και τους επικεφαλής των παρατάξεων για τη συνεργασία την προηγούμενη διετία. Σημείωσε ότι επιχείρησε να λειτουργήσει δημοκρατικά και με συναίνεση στο μετρό του δυνατού, με σεβασμό στις απόψεις, προάγοντας τοπ πολιτικό επίπεδο του Συμβουλίου και συνολικότερα του Δήμου Τρικκαίων.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, έδωσε το στίγμα της ιδιαίτερης – λόγω κορονοϊού – συνεδρίασης, ευχαριστώντας την κ. Μπρουζούκη, με την οποία, όπως υπενθύμισε, είχαν κοινή θητεία ως νέοι σύμβουλοι, στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Τόνισε με έμφαση ότι ήταν «τιμή για μένα και το Σώμα η παρουσία της κ. Μπρουζούκη, μιας γυναίκας προέδρου, που κράτησε ισορροπίες, μένοντας στην ουσία, για να μην αναλώνονται οι συζητήσεις σε πολιτικές “κοκορομαχίες”». Κάτι που, όπως τόνισε, είναι η πηγή της ποιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων

Οι επικεφαλής παρατάξεων

Ο Κώστας Κρεμμύδας τόνισε ότι λόγω κορονοϊού ήταν μια δύσκολη διαδρομή αυτή η πρώτη διετία, «ειδικά για τους νέους συναδέλφους», λόγω της πανδημίας. Και επεσήμανε ότι ουσιαστικά «ανοίγει» η δεύτερη διετία, που εισάγει στην προεκλογική περίοδο. Ανέφερε, δε, ότι ολοκληρώθηκε μια περίοδος συναίνεσης, αλλάζοντας τον τρόπο άσκησης αντιπολίτευσης.
Ο Γιώργος Καΐκης  αναφέρθηκε στην επιτυχία της «λειτουργίας προεδρείου, που δημιουργεί προϋποθέσεις για δημιουργική αντιπαράθεση με πολιτικά επιχειρήματα». Εθεσε ζητήματα λειτουργίας του Σύμωατος σε σχέση με τις Επιτροπής, κάνοντας λόγο για αποψίλωση αρμοδιοτήτων λόγω των διατάξεων του «Κλεισθένη». Και ευχήθηκε, το 2022 «να αντιστραφούν τα δεδομένα, για να ζήσει καλύτερες ημέρες ο λαός», τονίζοντας τον ρόλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη συγκεκριμένη τακτική.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μητσιούλης επεσήμανε ότι επάξια υποστήριξε τη θέση της προέδρου η Ν. Μπρουζούκη, τονίζοντας την ομαλή λειτουργία του Σώματος
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοτικός σύμβουλος Θεοδ. Σπανός, που αναφέρθηκε στον ρόλο της πρώτης γυναίκας προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιτροπές

Ακολούθησε η διεξαγωγή ψηφοφορίας για την ανάδειξη των αιρετών μελών των δύο σημαντικών επιτροπών του Δήμου: Οικονομική και Ποιότητα Ζωής.
Στην Οικονομική εξελέγησαν:
Από τη συμπολίτευση οι: Εφη Λεβέντη, Γιάννης Κωτούλας, Αχιλλέας Λασπάς και Γιώργος Ζιώγας.
Από την αντιπολίτευση οι: Στέφανος Βαβύλης και Γιώργος Καΐκης
Στην Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν:
Από τη συμπολίτευση οι: Βασιλένα Μητσιάδη, Γιάννης Κωτούλας, Χρήστος Αναστασίου, Ζιώγας.
Από την αντιπολίτευση οι: Νατάσα Παιδή και Λάμπρος Ντουρλιός.
Στο μεσοδιάστημα έγινε κοπή βασιλόπιτας για το 2022, με κοινή συνισταμένη των ευχών την εξάλειψη της πανδημίας. Τυχερός αναδείχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ακης Αναστασίου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης