Ροή Τοπικά

Ο Σταγών Θεόκλητος στη Μονή Σιαμάδων (φώτο)

Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σιαμάδων  τέλεσε την θεία Λειτουργία την Κυριακή ο  Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.

Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και με τα χρώματα του Φθινοπώρου να δεσπόζουν, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης λειτούργησε για πρώτη φορά στην προσφάτως ανακηρυχθείσα κυρίαρχη Μόνη των Σιαμάδων, με συλλειτουργό τον Καθηγούμενο αυτής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Μακάριο Ιακωβάκη.
Στον ιερό αναλόγιο διακόνησαν οι καλλικέλαδοι ψάλτες της Μονής, πλαισιωμένοι από τον Πρωτοψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κ. Κωνσταντίνο Οικονόμου.

Προ της απολύσεως και αφορμώμενος από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, ο Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκλητος τόνισε την αξία της αγάπης η οποία χαρίζεται από τον Θεό στον άνθρωπο. Η αγάπη όμως, σημείωσε, δεν είναι κάτι εύκολο ή απλά μία θεωρία που καταλήγει στην αγαπολογία. Για να την αποκτήσει κάποιος, πρέπει να θυσιάσει το εγώ του, να ταπεινωθεί ώστε να δει ακόμα και τον εχθρό του με άλλη διάθεση από αυτή που προστάζει η λογική του κόσμου. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι να γίνουμε οικτίρμονες, αφού μόνο έτσι θα δούμε το πρόσωπο του Θεού.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος εξήρε το ανοικοδομητικό έργο που έχει επετελέσει ο πατήρ Μακάριος στην Μονή και τον παρότρυνε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης