Τοπικά

Ο συγκλονιστικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στα Τρίκαλα (φώτο)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή με τον A΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, που καλείται και «Εσπερινός της Συγχωρήσεως».

 

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσόστομος Χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού, μια από τις πιο συγκλονιστικές της Εκκλησίας μας που εισαγάγει με μοναδικό τρόπο τους Χριστιανούς στην ευλογημένη περίοδο μέχρι το Πάσχα και την Ανάσταση.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και για τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας εδώ και ένα χρόνο. Τελειώνοντας τον κατηχητήριο λόγο του ζήτησε συγνώμη από όποιον επίκρανε ή στενοχώρησε με τυχόν λάθη ή παραλείψεις του, ενώ παρείχε και τη δική του συγγνώμη σε κάθε συνάνθρωπο.

Πριν το τέλος του Εσπερινού ανέγνωσε την συγχωρητική ευχή στους πατέρες και τους πιστούς και όλοι αντάλλαξαν μεταξύ τους τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, αιτούμενοι και παρέχοντες συγχώρεση, όπως ορίζει η τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, ευχόμενοι μεταξύ τους Καλή Τεσσαρακοστή.

(φώτο Δημήτρης Καραγιάννης)

Διαβάστε επίσης