Ροή Τοπικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για το Νομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΣ.

Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη βουλή συμπυκνώνει την κοινωνικά συντηρητική και οικονομικά νεοφιλελεύθερη αντίληψη της Ν.Δ,  ειδικά για τον χώρο της αυτοδιοίκησης συνιστά ένα αντιδημοκρατικό  πισωγύρισμα.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ανατρέψει τον Κλεισθένη και να ακυρώσει την δυνατότητα διαμόρφωσης  συναινέσεων  σε τοπικό επίπεδο.

Είναι απολύτως σαφές ότι τι όραμα της Ν.Δ είναι η επιστροφή στο μοντέλο του δημάρχου –ηγεμόνα, ένα μοντέλο που τροφοδοτεί την διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις.

Το γεγονός ότι η Ν.Δ. δεν περίμενε καν να δοκιμαστεί στην πράξη ο Κλεισθένης, αποκαλύπτει την φοβία της  για  την δημοκρατική συμμετοχή και την απλή αναλογική.

Το γεγονός όμως ότι ανατρέπει στην πράξη την λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε πριν δύο μόλις μήνες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, φανερώνει κάτι πιο ανησυχητικό: την αντιδημοκρατική αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης, καθώς ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο δημοτικών-περιφερειακών και τοπικών συμβουλίων.

Ο Κλεισθένης είναι μία μεταρρυθμιστική τομή,  η οποία  ενισχύει τα συμβούλια, καλλιεργεί κουλτούρα συνθέσεων,  και δίνει φωνή και ρόλο στις τοπικές κοινότητες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, ώστε η συναίνεση που αρνείται η κυβέρνηση στην αυτοδιοίκηση, να διαμορφωθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και να αποτρέψει την εφαρμογή αυτής της   παλαιοκομματικής, συντηρητικής  αντιμεταρρύθμισης.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

 

Ν.Ε  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Διαβάστε επίσης