Τοπικά

Ο Χάιδος για το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας για το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας παρέστη ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Χάιδος.

 

Ο ίδιος, ο οποίος διακρίνεται στη φώτο παραπάνω με τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα σημειώνει “εδώ και 40 χρόνια η Θεσσαλία μας ακούει για εκτροπή του Αχελώου… 8 και πλέον φορές το έργο αυτό έχει σκοντάψει και έχει απορριφτεί από το ΣτΕ και όχι μόνο. Το πρόβλημα με το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας μεγαλώνει μέρα με την ήμερα και συμφώνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των ειδικών δεν θα υφίσταται ως το 2040 καμία εκτατική καλλιέργεια στη Θεσσαλία λόγω έλλειψης νερού.
Είναι καιρός όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να πάψουν εμμονικά να ευαγγελίζονται έργα που η ανεξάρτητη δικαστική αρχή απορρίπτει επαναλαμβανόμενα τόσες φορές και να ολοκληρώσει άμεσα εναλλακτικά σχέδια διαχείρισης υδάτων.
Καμία καθυστέρηση δεν πρέπει να γίνει ανεκτή προσπαθώντας ορισμένοι να καλλιεργήσουν για ακόμα μια φορά προεκλογικές ελπίδες που αποδείχτηκαν φρούδες στο χρόνο πάνω στην απόγνωση των Θεσσαλών αγροτών…
Γρήγορα και άμεσα πρέπει να προχωρήσουν τα σχεδία διαχείρισης υδάτων της Θεσσαλίας μας ώστε να μην βουλιάξει ξανά το χειμώνα στη λάσπη με απώλειες ανθρωπίνων ζωών και το καλοκαίρι να μοιάζει κρανίου τόπος εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης νερού”.

Διαβάστε επίσης