Τοπικά

Παίρνει μορφή το open mall στα Τρίκαλα

Με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς προχωρούν τα έργα που εντάσσονται στο φιλόδοξο πρόγραμμα του Open Mall των Τρικάλων. Τα έργα εστιάζονται κυρίως στο ιστορικό κέντρο και στα Μανάβικα.

 

 

Αναλυτικά τα έργα προβλέπουν:

Ηπιας κυκλοφορίας η 25ης Μαρτίου

Στην οδό 25ης Μαρτίου θα γίνουν παρεμβάσεις, με μέτρα ήπιας κυκλοφορίας για μείωση ταχύτητας των οχημάτων. Μάλιστα οι παρεμβάσεις θα οδηγήσουν σε ενοποίηση των υπαρχόντων πεζοδρόμων στα «μανάβικα» με τη «νέα» 25ης Μαρτίου, δημιουργώντας μια εικόνα βιώσιμης ανάπλασης του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης.

Τα έργα είναι:

  1. Υψομετρική ενοποίηση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων της οδού 25ης Μαρτίου και στο τμήμα αυτής από την οδό Νικοτσάρα έως την οδό Ερμού, με σαφή διαχωρισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων από τον χώρο κυκλοφορίας πεζών.
  2. Διαμόρφωση θέσεων ολιγόλεπτης στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των εμπόρων και των πολιτών, χώρων πρασίνου και καθιστικών.
  3. Το πλάτος της λωρίδας κυκλοφορίας θα είναι 3.50μ. και θα στρωθεί με κυβόλιθο από γρανίτη όπως και οι θέσεις στάθμευσης πλάτους 2μ.
  4. Για τη μείωση της ταχύτητας των οδηγών θα διαμορφωθεί μια οφιοειδής διάταξη κυκλοφορίας (δηλαδή μία τεχνητή εναλλαγή στον διάδρομο κυκλοφορίας, που επιτυγχάνεται με συνεχείς στροφές, που δημιουργούνται στην οδό).
  5. Στη διασταύρωση της οδού 25ης Μαρτίου με τις οδούς Νικοτσάρα και Ερμού, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας υπερυψωμένης διάβασης.

4 άξονες

Ο σχεδιασμός συνολικά για το Open Mall περιλαμβάνει 4 γενικές παρεμβάσεις:

  1. Μετατροπή της οδού 25ης Μαρτίου (από την οδό Νικοτσάρα έως την Πλατεία Πολυτεχνείου) σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με παράλληλη αναμόρφωση της πλατείας ΟΤΕ.
  2. Συνέχιση της ήπιας κυκλοφορίας της οδού Καραϊσκάκη ( για το τμήμα αυτής από την οδό Χαιροπούλου έως την Κολοκοτρώνη).
  3. Μερική αποκατάσταση υφιστάμενων πεζοδρόμων περιοχής Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου,
  4. Αποξήλωση στύλων φωτισμού στο ιστορικό εμπορικό κέντρο.

Τα οφέλη

Η μεγάλη αυτή παρέμβαση με το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου
– δημιουργεί ενιαία πρόσοψη για πάνω από 150 καταστήματα, δωρεάν για τους ιδιοκτήτες
– αναβαθμίζει όλον τον δημόσιο χώρο, με νέα πεζοδρόμια, χώρους ανάπαυσης, πράσινο, προσβασιμότητα ΑμεΑ,  οδοφωτισμό, μετατροπή 25ηςΜαρτίου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας κ.α.
– αξιοποιεί όλη την υπάρχουσα τεχνολογία για επισκέπτες, πελάτες, επιχειρηματίες, με δωρεάν wifi, συστήματα «έξυπνου» οδοφωτισμού & στάθμευσης, βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης, διαχείρισης κοινόχρηστων ποδηλάτων κ.α.
– προωθεί πολιτιστικές παρεμβάσεις.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης