Τοπικά

Παγκόσμιοι Robot Experts

Την 2η θέση στον κόσμο στην κατηγορία On The Spot κατέλαβε η πετυχημένη Ακαδημία Ρομποτικής της πόλης των Τρικάλων, Robot Experts Academy που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής Western Edge Invitational. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη 13-15 Μαΐου στην Καλιφόρνια, πήραν μέρος οι κορυφαίες ομάδες από όλον τον κόσμο οι οποίες διαγωνίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες.

 

Τα μέλη της ομάδας συμμετείχαν στις προκλήσεις του διαγωνισμού, παρουσίασαν τη δουλειά τους σε κριτές και συναθλητές απ’ όλον τον πλανήτη, και τελικά, κατέκτησαν την ξεχωριστή αυτή διάκριση σε μια ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία, όπου οι ομάδες καλούνται να εκτελέσουν μια αποστολή – έκπληξη, την οποία μαθαίνουν λίγες ώρες πριν, οπότε πρέπει να τροποποιήσουν το ρομπότ τους κατάλληλα, κατασκευαστικά και προγραμματιστικά, και να πετύχουν το καλύτερο σκορ πάνω στην πίστα.

Πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι, τα παιδιά της ομάδας γνώρισαν τα μέλη άλλων ομάδων και αντάλλαξαν εμπειρίες, όχι μόνο από την προετοιμασία τους για το διαγωνισμό, αλλά και για την καθημερινή τους ζωή και τα ενδιαφέροντά τους.

Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήρθε μέσα από την πολύ πετυχημένη παρουσία των Robot Experts στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ρομποτικής FLL 2022, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στην Θεσσαλονίκη, όπου και ξεχώρισαν ανάμεσα στις 7 καλύτερες ομάδες της χώρας.

Πολλά συγχαρητήρια και στους προπονητές των παιδιών, Επαμεινώνδα Αγγέλη και Κωνσταντίνο Δημητρίου, οι οποίοι με μεθοδικότητα, συνέπεια και σκληρή δουλειά καθοδήγησαν την ομάδα όλον αυτόν τον χρόνο.

 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης