Ροή Τοπικά

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων

Το τριήμερο 15 – 16 – 17   Μαρτίου  εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιστορικό Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη επαρχία Καλαμπάκας. Ιδιαίτερη ευλογία περιμένει τους πιστούς αυτές τις ημέρες γιατί   θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την τιμία  ΚΑΡΑ του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, η οποία φυλάσσεται στην Ι. Μονή του Μεγάλου Μετεώρου, και κατά το  εορταστικό τριήμερο θα είναι  στην εορτάζουσα Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων

Κατά το τριήμερο αυτό  οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν συμπροσευχόμενοι στις ακόλουθες λατρευτικές ευκαιρίες .

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  15 Μαρτίου

Α΄          Στις  5 μ.μ Υποδοχή στα προπύλαια του Ι. Ναού υπό του Μητροπολίτου  Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου,   των Ιερέων και του λαού, της τιμίας ΚΑΡΑΣ του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Εν συνεχεία θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  μας     με  αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.         .

Θα επακολουθήσει η   Α΄ στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας  Θεοτόκου .

Β΄        Στις 8 μ.μ.   Παράκληση των Αγίων    . 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 Μαρτίου

Α΄        Στις 5 το πρωί θα τελεστεί η πρώτη Θ. Λειτουργία .

Β΄        Στις 7. 30 Όρθρος, και πανηγυρική Θ. Λειτουργία, υπό του   Σεβασμιωτάτου    Μητροπολιτου  Σταγών και Μετεώρων  Θεοκλήτου.

Γ΄     Στις 5,00 μ.μ. θα ψαλεί ο  Εσπερινός του Σαββάτου .

17  ΜΑΡΤΙΟΥ   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Α΄        Στις 7.30 το πρωί   ο Όρθρος και   Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου.  . Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας στο προαύλιο της Μονής θα τελεστεί αρτοκλασία και θα διαβαστούν τα Κόλλυβα ( ύψωμα )  των Αγίων.

Β΄        Στις 5 00 το απόγευμα θα γίνει Κατανυκτικός Εσπερινός και κλείσιμο του τριημέρου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης