Ροή Τοπικά

Πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου

TRIKALAVOICE.GR

Φέρεται εις γνώσιν των ευλαβών Χριστιανών ότι την 17ην του μηνός Μαΐου 2022 πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα κατά το κάτωθι πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΪΟΥ 2022

 

7:00 μ.μ.: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, του Κλήρου και του Λαού, έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού.

7:15 μ.μ.: Δέησις επί τη αφίξει της Τιμίας Κάρας και εν συνεχεία Μέγας  Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

8:15 μ.μ.: Ιερά Λιτάνευσις της Τιμίας Κάρας σε οδούς της ενορίας και ακολούθως θα τελεσθεί η Ακολουθία της Αρτοκλασίας και το Θείο Κήρυγμα.

 

ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2022

 

7:30-10:30 π.μ.: Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

ΩΡΑ 7:00 μ.μ.: Εσπερινός Μεσοπεντηκοστής και εν συνεχεία Ιερά Παράκλησις και τα Εγκώμια προς τον Άγιο Νικόλαο τον εκ Μετσόβου.

Παρακαλούνται οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν τη χάρη και ευλογία του Αγίου.

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης