Τοπικά

Παπαστεργίου: Κατά ελάχιστα μέτρα η μετακίνηση του αγάλματος του στρατηγού Σαράφη

Την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, που εγκρίνει τη μελέτη για τη νέα κεντρική πλατεία των Τρικάλων, υπενθύμισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου σε εκπροσώπους του τοπικού παραρτήματος Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

 

Η μελέτη προβλέπει τη μετακίνηση κατά ελάχιστα μέτρα του αγάλματος του τρικαλινού στρατηγού Στέφανου Σαράφη, στο πλαίσιο των εργασιών ανάπλασης της πλατείας.
Ο αντιπρόεδρος του παραρτήματος κ. Λαζ. Τσουμένης,  το μέλος της διοίκησης κ. Γ. Χαχάμης και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Τρικκαίων, Γ. Καΐκης, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022. Εθεσαν από την πλευρά τους το αίτημα της μη μετακίνησης του αγάλματος, στο πλαίσιο των συμβολισμών που αυτό εγείρει. Ο κ. Τσουμένης έθεσε τα ιστορικά ζητήματα, υπενθυμίζοντας τον ρόλο του Στέφανου Σαράφη στην οργάνωση του ΕΛΑΣ, τονίζοντας μάλιστα ότι δε μετείχε στον εμφύλιο πόλεμο, όντας κρατούμενος και εξόριστος.
Στη συζήτηση ο κ. Παπαστεργίου επανέλαβε την προσωπική του άποψη, για συγκέντρωση όλων των αγαλμάτων σε ενιαίο χώρο, προκειμένου να η δημιουργούνται διαφοροποιήσεις ως προς την απόδοση τιμών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης