Ροή Τοπικά

Παράταση πληρωμής και αναστολής επιταγών ζητάει ο Γιαγιάκος

Παράταση πληρωμής και αναστολή σφράγισης των επιταγών ζητά ο Βασίλης Γιαγιάκος από τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Αναλυτικά:

Κύριοι Υπουργοί,

Η εφαρμογή περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ως γνωστό, έπληξε δραματικά τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας με προφανείς δυσμενείς επιπτώσεις.

Σήμερα, με την επιστροφή στην κανονικότητα, οι επιχειρηματίες έρχονται αντιμέτωποι με την πληρωμή όλων των συσσωρευμένων υποχρεώσεων τους. Ειδικότερα, έχουμε δεχτεί πλήθος αιτημάτων για το μείζον πρόβλημα της πληρωμής των μεταχρονολογημένων επιταγών.

Ο επιχειρηματικός κόσμος αδυνατεί να καλύψει τις επιταγές, τη στιγμή που προέχει να καλύψει βασικές ανάγκες, μισθολόγια, πάγια έξοδα, κλπ. Έντονο πρόβλημα παρατηρείται και σε όσους επιχειρηματίες, πριν την πανδημία, εντάχθηκαν σε συγχρηματοδοτούμενα επενδυτικά προγράμματα και ένα μέρος της ιδίας συμμετοχής τους καλύφθηκε με μεταχρονολογημένες επιταγές. Οι επιχειρηματίες αυτοί, μπήκαν και διένυσαν την περίοδο της πανδημίας με ανύπαρκτο κύκλο εργασιών και σήμερα, υποχρεούνται εκτός από την πληρωμή των λειτουργικών τους εξόδων και σε κάλυψη των επιταγών για τις δαπάνες του επενδυτικού σχεδίου που έχουν υλοποιήσει.

 

Κύριοι Υπουργοί,

Παρακαλούμε, όπως σκύψετε στο φλέγον ζήτημα των επιταγών, προστατεύοντας τους επιχειρηματίες με παράταση πληρωμής και αναστολή σφράγισης των επιταγών.

 

Με εκτίμηση,

Βασίλης Γιαγιάκος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης