Ροή Τοπικά

Παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα το πρώτο βιβλίο του Αχιλλέα Οικονόμου (εικόνες)

Παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Μουσείο Τσιτσάνη από τις εκδόσεις Γραφή και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος το πρώτο βιβλίο του Τρικαλινού ψυχιάτρου Αχιλλέα Οικονόμου, που φέρει τον τίτλο  “Ιστορίες και τραγούδια για καλά παιδιά” .

 
Το βιβλίο αποτελείται από διηγήματα και ποιήματα. Πρόκειται για μια σειρά από ιστορίες που τις διαδέχονται ποιήματα σαν τραγούδια, με τη μελωδία και τον απόηχο που αφήνει κάθε ανθρώπινη ιστορία. Με σπιρτάδα, χιούμορ, αλλά και ένα ειρωνικό χαμόγελο ο συγγραφέας μας συστήνει τους ήρωες του που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους τις διπλανής πόρτας. Τους αναγνωρίζουμε εύκολα ταυτιζόμαστε με αυτούς αλλά σύντομα διαπιστώνουμε ότι μας κρύβουν κι άλλες πτυχές του χαρακτήρα ή της ιστορίας τους που δεν είναι τόσο εμφανείς. Τα ποιήματα καθώς και τα έμμετρα που θυμίζουν τραγούδια ανάμεσα στα διηγήματα έχουν δική τους πνοή και χαρίζουν ανάσες στον αναγνώστη κερνώντας επιπλέον μια ακόμα αναγνωστική εμπειρία.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι Γιώργος Πολυμενάκος, συγγραφέας και Βασίλης Παυλίδης, ποιητής, με τον μαθηματικό-συγγραφέα Νίκο Μάντζιο στον συντονισμό.

Κείμενα και ποιήματα διάβασαν οι: Φανή Σπανού, ηθοποιός και Γιώργος Πατούκας, εκπαιδευτικός- ερασιτέχνης ηθοποιός, ενώ τραγούδησαν οι Χάρης Καραμπέρης και Στέλλα Γουλοπούλου και έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Καραμφίλης, μπουζούκι, Δημήτρης Λατσάρας, κιθάρα, Παναγιώτης Μαγκλάρας, πιάνο.

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης