Τοπικά

Περιοδεία του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Αντιπροσωπεία στελεχών του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας, περιφερειακό σύμβουλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αλέκο Νταούλα και Βαγγέλη Δημουλά, μέλη της Τ.Ε Τρικάλων, πραγματοποίησε επίσκεψη στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Τρικάλων και Καλαμπάκας.

 

Εκεί συζήτησαν με τους πυροσβέστες της βάρδιας για τα ζητήματα της πυροπροστασίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οποία οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και οι προκάτοχοί της, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεν έχουν λύσει με αποτέλεσμα το έργο τους να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο και να μπαίνει σε κίνδυνο ακόμα και η ίδια τους η ζωή όπως έγινε με την πρόσφατη πυρκαγιά στο κέντρο της Καλαμπάκας, εντός αστικού οικισμού, από την έλλειψη γερανοφόρου οχήματος.

Άλλα προβλήματα που αναδείχτηκαν από την συζήτηση είναι:

Η έλλειψη και η παλαιότητα των πυροσβεστικών οχημάτων (τα περισσότερα είναι 30ετίας), η ανυπαρξία τεχνικής βάσης στους σταθμούς για έλεγχο-συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών των οχημάτων, η υποχρηματοδότηση της υπηρεσίας με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να “ζητιανεύουν” αναζητώντας χορηγούς για την συντήρηση και την αντικατάσταση ελαστικών.

Επίσης, οι πυροσβέστες έθεσαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ το ζήτημα ανανέωσης του προσωπικού (που έχει μέσο όρο ηλικίας τα 48 έτη) με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων πενταετούς και επταετούς θητείας, καθώς και όλων των εποχικών πυροσβεστών.

Από την συζήτηση αναδείχτηκε για μία ακόμη φορά η αναγκαιότητα της κατασκευής νέου κτιρίου της Π.Υ. Τρικάλων που να πληρεί τις σύγχρονες προδιαγραφές για την λειτουργία της υπηρεσίας, την αναβάθμιση των πυροσβεστικών σταθμών Τρικάλων σε σταθμό Β’ τάξης, της Καλαμπάκας σε Γ’ σταθμό και των  πυροσβεστικών κλιμακίων Πύλης και Οιχαλίας σε σταθμούς Δ’ σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης και προστασίας των πυροσβεστών.

Τέλος, οι πυροσβέστες αναφέρθηκαν στα ζητήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν με την ακρίβεια στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα είδη διατροφής κλπ που κάνουν την ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη.

Μιλώντας στους πυροσβέστες εκ μέρους της αντιπροσωπείας ο Τάσος Tσιαπλές άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ και στην προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί χρόνια τώρα η αντιπυρική προστασία και η δασοπροστασία στη χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, λόγω της συνειδητής πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και μη προμήθειας των απαιτούμενων μέσων, τόσο του Πυροσβεστικού Σώματος, όσο και της Δασικής Υπηρεσίας, με τραγικές συνέπειες όπως αποδείχτηκε επανειλημμένα.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του με την Λαική Συσπείρωση στην Περιφέρεια και στους Δήμους σταθερά αναδεικνύουν και διεκδικούν την επίλυση των προβλημάτων αυτών, όπως και των εργασιακών των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος με ερωτήσεις στη Βουλή, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα Δημοτικά Συμβούλια, ξεκινώντας από την αντίληψη ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τους σεισμούς αποτελούν βασική προτεραιότητα. Το ΚΚΕ διεκδικεί:

l Άμεση και επαρκή χρηματοδότηση της Πυροσβεστικής και Δασικής Υπηρεσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

l Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες. Το ΚΚΕ κατέθεσε τον περασμένο Ιούλη, τροπολογία στη Βουλή για την μονιμοποίηση όλων των 5ετών, 7ετών και γενικά των συμβασιούχων, την οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ απέρριψε ασυζητητί, με την εκκωφαντική σιωπή και των άλλων κομμάτων.

l Να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στο Πυροσβεστικό Σώμα και στη Δασική Υπηρεσία.

l Να ενισχυθούν οι αρμόδιες δυνάμεις πυροπροστασίας με τα αναγκαία μέσα και να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών, των τεχνικών μέσων, με ενίσχυση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε πυροσβεστικά οχήματα και σύγχρονα εναέρια και πλωτά μέσα. Για το Νομό Τρικάλων να επισκευαστεί άμεσα το τόσο απαραίτητο κλιμακοφόρο όχημα που βρίσκεται σε αχρηστία εδώ και αρκετά χρόνια. Να κατασκευαστεί νέο σύγχρονο κτίριο για τον Π.Σ Τρικάλων.

l Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με 7ωρο –5θήμερο – 35ωρο. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων με ευθύνη κράτους.

l Ενιαίο αντιπυρικό σχεδιασμό για κάθε ορεινό όγκο με την ευθύνη των Δασικών Υπηρεσιών και την επικουρική στήριξη των Δήμων και της Περιφέρειας.

l Να συγκροτηθεί ενιαίος κρατικός φορέας προστασίας της δασικής περιουσίας, με προτεραιότητα τη συγκρότηση και στο επίπεδο της Θεσσαλίας συντονιστικού οργάνου για αποψίλωση, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, άμεση χρηματοδότηση και ενίσχυση της υποδομής της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

l Να καταργηθεί ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος της Ν.Δ και όλοι οι δασοκτόνοι νόμοι Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ, που αποχαρακτηρίζουν δάση, δασικές εκτάσεις, ακόμη και αναδασωτέες περιοχές και νομιμοποιούν τους καταπατητές και ανοίγουν το δρόμο για επενδύσεις σε δασικές εκτάσεις, ακόμα και σε περιοχές Νatura.

l Να προστατευθούν οι καμένες δασικές εκτάσεις από καταπατητές και επιχειρηματικά συμφέροντα και να αναδασωθούν άμεσα. Να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες από πυρκαγιές.

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε για ακόμη μία φορά την πάγια στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών και ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του όπως έκανε πάντα, για να δοθεί λύση στα προβλήματα και τα αιτήματα που διεκδικούν.

Κάλεσαν τους πυροσβέστες να οργανωθούν και να διεκδικήσουν μέσα από τα σωματεία τους, με αγώνα μαζί με τον λαό, τα δίκαια αιτήματά τους. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού, στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και στην τοπική διοίκηση.

 

Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ

19/09/2022

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης