Τοπικά

Πιο πράσινος ο Ληθαίος, με τη συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και μαθητών/τριών

Διπλής σημασίας η φύτευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της  Πέμπτης 8 Ιουνίου 2023 στον Ληθαίο ποταμό. Το πρώτο ζήτημα είναι το ότι η φύτευση έγινε από μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης του 30ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η σχολική κοινότητα συνεργάστηκε με τον Δήμο Τρικκαίων και την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, προκειμένου να φυτευθούν πικροδάφνες στη όχθη του Ληθαίου στη γέφυρα της περιφερειακής οδού. Το δεύτερο ζήτημα, το ότι από το σημείο εκείνο θα ξεκινήσει η φύτευση των 1.300 δέντρων σε Ληθαίο και Αγιαμονιώτη ποταμούς από τον Δήμο Τρικκαίων, εμπλουτίζοντας τις όχθες και γενικότερα το πράσινο της πόλης.

 

Ετσι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  απέκτησε ακόμη πιο πραγματικό νόημα για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες, που, παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου φύτευσαν τις πικροδάφνες που επέλεξε το τμήμα Αστικού Πρασίνου και Περιβάλλοντος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων.
Μάλιστα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν και θέματα δέντρων, φυτών, θάμνων, ορθών πρακτικών φύτευσης. Κοντά τους ήταν οι συνοδοί εκπαιδευτικοί Θανάσης Αρσένης (διευθυντής), Νίκη Πλιάτσικα (Στ΄ 1) και Σουλτάνα Αλεξοπούλου (Στ΄ 2).
Από τον Δήμο Τρικκαίων παραβρέθηκαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Τάκης Παζαΐτης, Μιχάλης Λάππας, Σοφία Αλεστά, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Ακης Αναστασίου.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης