Τοπικά

Ποιητικός Λόγος και βράβευση στο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης στα Τρίκαλα

Στην ειδυλλιακή και άκρως ταιριαστή με τον Λόγο, κερκίδα στο θεατράκι του Ληθαίου, φιλοξένησε για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης. Η τρίτη του οποίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουλίου 2022, με αναγνώσεις από Θεσσαλούς/ες ποιητές/τριες καθώς και από προσκεκλημένους/ες από το εξωτερικό ποιητές/τριες.

 

Το φετινό φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον Χρήστο Διαμαντή και η θεματική του αφορά στη φύση, η οποία έχει σημαντική θέση μέσα στο έργο του.
Η αντιδήμαρχος Τρικκαίων Εφη Λεβέντη, καλωσόρισε τον διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Θάνο Γώγο, τους ποιητές, τις ποιήτριες και τους πολίτες των Τρικάλων, καθώς και τους επισκέπτες από τις χώρες του εξωτερικού. Τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας του περιοδικού «Θράκα», αλλά και την έμφαση που δίνει ο Δήμος Τρικκαίων στην τοπική λογοτεχνική δράση, είτε με τη συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ είτε με άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Το σημαντικό στοιχείο για τα Τρίκαλα ήταν η απονομή του Βραβείου Μάκη Λαχανά για την προσφορά στη λογοτεχνία στον ποιητή Ηλία Κεφάλα, ο οποίος ανέγνωσε ποιήματά του, ενώ για το έργο του παρείχε στοιχεία η ομιλία του Αλέξη Ζήρα.


Ποιήματα ανέγνωσαν οι Κώστας Λάνταβος, Αγαθοκλής Αζέλης, Ελένη Αλεξίου, Πόπη Αρωνιάδα, Άννα Αφεντουλίδου, Λένα Καλλέργη, Γεωργία Κολοβελώνη, Κωνσταντίνος Μπούρας, Αντώνης Σκιαθάς, Βάσω Χριστοδούλου, Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου, Alma Braja, Marija Dejanović, Marco Pogačar. Ορισμένα ποιήματα αναγνώστηκαν με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Σπύρο Καβαλλιεράτο.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Θράκα σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. Πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης