Τοπικά

Ποιος αναλαμβάνει το έργο-μαμούθ 10.56 εκ. € για αρδευτικά δίκτυα στα Τρίκαλα

Η P&C Development ήταν τελικά η εταιρεία που επικράτησε στον διαγωνισμό για το μεγάλο έργο που έχει ως αντικείμενο την κατασκευή για αρδευτικά δίκτυα στα Τρίκαλα. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου και στις 3 Απριλίου έγινε η αποσφράγιση των προσφορών.

 

 

Το έργο έχει προϋπολογισμό 10,56 εκατ. ευρώ (αξία με ΦΠΑ 13 εκατ. ευρώ). Το έργο αναλαμβάνει η P&C Development με έκπτωση 22,18%.

Με πρόσφατη απόφαση του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που είναι και η αναθέτουσα αρχή του έργου ανακήρυξε την ανωτέρω εταιρεία ως προσωρινή ανάδοχο, κάνοντας ένα βήμα εμπρός στον διαγωνισμό.

Πλέον θα περάσουμε στην προσυμβατική περίοδο καθώς θα πρέπει να συνταχθεί η σύμβαση, να σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, να πέσουν οι υπογραφές για να ξεκινήσει το έργο.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται με ποσοστό 85% από την Ε.Ε. από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ)

Την διαδικασία του διαγωνισμού για τα αρδευτικά δίκτυα στα Τρίκαλα είχε ξεκινήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με την προκήρυξη η σύμβαση θα έχει διάρκεια 24 μήνες (2 χρόνια). Αυτό σημαίνει πως εφόσον το έργο ξεκινήσει στις αρχές του έτους, τότε θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2026 με την αίρεση να μην έχουν υπάρξει καθυστερήσεις κατά την διάρκεια της κατασκευής του.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή υπόγειων αγωγών από P.V.C. 10 atm συνολικού μήκους 255.230 μέτρων, μετά των απαιτουμένων υδροληψιών, δικλείδων, αντιπληγματικών βαλβίδων, και λοιπών εξαρτημάτων σε αγροκτήματα του Νομού Τρικάλων.

Να θυμίσουμε πως η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών (εξαιρουμένου του τμήματος Τοπογραφικής), μεταφέρθηκε με το π.δ. 82/2023 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη Γενική Διεύθυνση Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα πολλά αρδευτικά έργα που πέρασαν στην ευθύνη υλοποίησης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

news247.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης