Τοπικά

Ποιος είναι ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας εξελέγη νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με 59,68% στο β’ γύρο της περιφερειακών εκλογών κερδίζοντας τον νυν περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

 

 

Ποιος είναι ο Δημ. Κουρέτας

Ο Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962.

Σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα (Α.Π.Θ., 1989).

Από το 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη. Από το 1996 είναι μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σήμερα είναι Καθηγητής Φυσιολογίας Zωικών Oργανισμών και Τοξικολογίας και Διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου, στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα.

Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο.

Έχει δημοσιεύσει 220 άρθρα σε διεθνή έγκυρα περιοδικά1 και έχει 8.500 αναφορές και h index 51, September 20202.

Είναι Associate Editor του περιοδικού διατροφικής τοξικολογίας Food and Chemical Toxicology (Elsevier, impact factor 4.8) και Academic Editor στο περιοδικό Oxidative Medicine and Cellular Longevity ( impact factor 4.8) όπως και στο περιοδικό Antioxidants ( impact factor 5.1) .

Είναι ιδρυτής της spin-off εταιρείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Foodoxys με αντικείμενο την λειτουργική διατροφή (www.foodoxys.com) .

Η δουλειά του στην καινοτομία των τροφίμων έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και στην ΕΕ.

Το 2013-2014 ήταν αναπληρωτής Πρύτανη Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο ΠΘ και Πρόεδρος στο Συμβούλιο Καινοτομίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (2013-2015).

Είναι μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διαχείριση χημικών κρίσεων (SCHEER, 2018-2023).

Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας (2016-σήμερα).

Είναι παντρεμένος με την Χαριτίνη Νέπκα. Ιατρό, Διευθύντρια Κυτταρολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και μία θυγατέρα, την Αναστασία Κουρέτα, Ιατρό, ειδικευόμενη στην Ψυχιατρική.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης