Τοπικά

Πολιτισμός για παιδιά και νέους στον Δήμο Τρικκαίων

Ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για τα παιδιά και τους νέους οργανώνονται από τον Δήμο Τρικκαίων και τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού – Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι δομές πολιτισμού Δημοτικό Θέατρο, Δημοτικό Ωδείο, Δημοτική Φιλαρμονική, Δημοτική Χορωδία, Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα, προσφέρουν  για τα παιδιά και τους νέους καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην μουσική, στο τραγούδι, στον χορό, στο θέατρο και στην ζωγραφική.

 

 

Ειδικότερα:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων από την ίδρυση του έως και σήμερα παρέχει ένα ευρύ φάσμα μουσικών σπουδών καλύπτοντας τη διδασκαλία όλων των οργάνων κλασικών και παραδοσιακών: Σχολή πιάνου, κιθάρας, εγχόρδων (βιολί, βιολοντσέλο), πνευστών (Ξύλινων – Χάλκινων), ντραμς  και αρμονίου, Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης, Μονωδίας και Μουσικής Προπαιδείας.

Τα πτυχία και τα διπλώματα που απονέμονται στους αποφοίτους σπουδαστές του Ωδείου, είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.  Ισχύουν ειδικές εκπτώσεις και παροχές.

Ώρες εγγράφων  καθημερινά: 8.00–16.00. Πληροφορίες:-Δ/νση : Βύρωνος 32 τηλ.: 24310-76620. Email: dimodeiotrik@yahoo.gr

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Παιδική και Εφηβική Χορωδία

 

 

Η Παιδική και Εφηβική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων αποτελείται από μαθητές του ωδείου. Επίσης, στη χορωδία μπορούν να συμμετάσχουν και άτομα εκτός του Δημοτικού Ωδείου ηλικίας 7 έως 15 χρόνων. Η χορωδία συμμετέχει σε μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της πόλης.

Φοίτηση – Δίδακτρα: Για τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου: Δωρεάν.

Για τους μαθητές εκτός του Δημοτικού Ωδείου: 5 ευρώ/μήνα

Πληροφορίες – Εγγραφές: Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων Βύρωνος 32, Τηλ.: 24310 76620.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων συμβάλλει στη μουσική καλλιέργεια και στην καλλιτεχνική κατάρτιση των μαθητών στην εκτέλεση μουσικών έργων. Η φοίτηση είναι για όλους ΔΩΡΕΑΝ. Δέχεται υποψήφιους εκτελεστές (μαθητές από Ε’ Δημοτικού και άνω) στα τμήματά της.

Διδάσκονται τα παρακάτω όργανα:

  • Ξύλινα Πνευστά (Φλάουτο, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο)
  • Χάλκινα Πνευστά (Κόρνο σε Φα, Τρομπέτα, Τρομπόνι, Ευφώνιο, Τούμπα)
  • Κρουστά (Ταμπούρο, Γκραν Κάσα, Κύμβαλα)
  • Θεωρία της Μουσικής (παιδιά και ενήλικες)

Η Δ.Φ.Τ. στεγάζεται στο κτίριο της Δωροθέας Σχολής επί της οδού Στ. Σαράφη 42. Πληροφορίες: Τρίτη και Πέμπτη από τις 6:00 μ.μ. έως και τις 8:00 μ.μ. και στο τηλ. 24310 74435 ή στο  filarmoniki@trikalacity.gr.

Διαβάστε επίσης