Τοπικά

ΠΡΟΣΟΧΗ!… SMS-απάτη σε Τρικαλινούς

Νέα απατηλά μηνύματα δέχονται από χθες στα κινητά τους και Τρικαλινοί ΔΗΘΕΝ από την Τράπεζά τους και ΔΗΘΕΝ ότι έχει απενεργοποιηθεί ή μπλοκαριστεί η κάρτα τους.

 

Τα μηνύματα παραπέμπουν σε σύνδεσμο που επιτρέπει την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και κωδικών γι’ αυτό και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τους ακολουθήσουμε με τίποτα.

Εντωμεταξύ συντονιστικό κέντρο για τις διαδικτυακές απάτες και την υποκλοπή στοιχείων τραπεζικών καρτών με την τεχνική ηλεκτρονικού «ψαρέματος» – phishing, δημιουργείται στην Αστυνομία, με τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και άλλων συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, ενώ άμεσα ξεκινάει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, με συμβουλές για την προστασία τους από τους επιτήδειους απατεώνες.

Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να δρομολογηθούν δράσεις, καθώς είναι πλέον πολύ συχνό το φαινόμενο της εξαπάτησης των πολιτών από τους απατεώνες, οι οποίοι τους αποσπούν τα στοιχεία των καρτών τους με την μέθοδο του «ψαρέματος», μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικών μηνυμάτων και καταληστεύουν τις τραπεζικές καταθέσεις τους.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «δυστυχώς το φαινόμενο της εξαπάτησης των πολιτών με απώλειες για την περιουσία τους, με δήθεν μηνύματα, με πλαστά μηνύματα από τράπεζες έχει εξαπλωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης