Τοπικά

ΠΡΟΣΟΧΗ. SMS στα κινητά των Τρικαλινών για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Η Δυτική Θεσσαλία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο ακραίων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες με κύριο χαρακτηριστικό τα μεγάλα ύψη βροχής.

 

Ήδη από την Πολιτική Προστασία εστάλη μήνυμα στα κινητά όσων ζουν ή επισκέπτονται τα Τρίκαλα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες.

Εντωμεταξύ σε πλήρη ετοιμότητα  θέτει η  Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας,  το σύνολο του μηχανισμού που εμπλέκεται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή τις επόμενες ώρες, με επίκεντρο την Δυτική Θεσσαλία, όπου  σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται πολύ  μεγάλα ύψη βροχής. Με επιστολή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας -Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί τους Δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή  στο πλαίσιο των γεωγραφικών αρμοδιοτήτων τους,  με τα μηχανήματα που  διαθέτουν   σε διασπορά και ετοιμότητα για  άμεση αναχώρηση. Επιπλέον  καλούνται οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και όσοι έχουν εργασίες στην ύπαιθρο να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας και για την ασφάλειά τους να περιορίσουν τις  μετακινήσεις  στις απολύτως αναγκαίες.

Το αναβαθμισμένο  Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει πολύ μεγάλα  ύψη βροχής για αύριο  Σάββατο (11-12- 2021) σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, μεταξύ των οποίων  και η Δυτική Θεσσαλία. Παράλληλα στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης