Ροή Τοπικά

Προστατέψτε μας από ανθρώπους σαν τον κύριο Πατέρα!

Είμαι εκνευρισμένος! Πριν λίγες μέρες ο κύριος Πατέρας – στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας επί σειρά ετών – ανέβασε ένα άρθρο μέσα στο οποίο εκμηδένισε κάθε προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης να φέρει την χώρα στον ίσιο δρόμο, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δεν είναι δεξιός και πως είναι λάθος το άνοιγμα στις άλλες κατευθύνσεις και φυσικά χαρακτήρισε τη χώρα «τσίρκο». Τώρα, δεν είμαι αυτός που θα βάλω στην γωνία τον κύριο Πατέρα, δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο και δεν θεωρώ σωστό να κάνω κάτι τέτοιο. Αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πούμε πως σιχαθήκαμε το κουτόχορτο.

Και ο κυριότερος λόγος δεν είναι η όλη κατάσταση με τον κύριο Πατέρα. Πραγματικά κι εγώ μέλος της Νέας Δημοκρατίας είμαι τα τελευταία χρόνια, δεν θεωρώ τον εαυτό μου δεξιό (Παναγία μου αιρετικός!), αλλά ουδέποτε δεν διαχώρισα έτσι ανθρώπους μέσα στο κόμμα. Δεν ξέρω τι σημαίνει η φράση «στρατιώτης της παράταξης», δεν ξέρω αν είμαι, αλλά ποτέ δεν μπήκα για να ζητήσω χάρες από κανέναν. Μπήκα γιατί πιστεύω πως αυτή είναι η σωστή επιλογή για την ορθή διακυβέρνηση της χώρας. Σίγουρα εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που κατακρίνουν την επιλογή μου, και καλά κάνουν! Αυτό είναι το νόημα!

Ξέρω ανθρώπους στην ηλικία μου που βρίσκονται σε άλλους χώρους και μου αρέσει να πιάνω κουβέντα μαζί τους και να ανταλλάζουμε απόψεις. Άνθρωποι που έχουν το μέλλον μπροστά τους και που μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα να πάει μπροστά. Μόνο στην Ελλάδα θεωρούμε την πολιτική συμμετοχή ως τη διαδικασία ρουσφετιών, χάρεων και διευκολύνσεων. Όχι δεν θα μπει σε καμία θέση κάποιος που να είναι δεξιός, κεντρώος ή αριστερός. Θα μπει κάποιος που είναι ικανός!

Καταστάσεις σαν και αυτές υπήρχαν τα «καλά χρόνια». Ξέρετε ποια λέω: τότε που με ένα τηλέφωνο ή ένα δέκα εκλογικούς φακέλους με μονοσταυρία σε έκαναν στρατιωτικό, αστυνομικό ή σε έβαζαν σε δημόσια υπηρεσία. Τελείωσαν αυτά κύριοι (ή τουλάχιστον τελειώνουν)! Και το λέω προς πάσα κατεύθυνση. Σοβαρευτείτε εσείς τα «μεγάλα κεφάλια». Δείτε τα νούμερα της αποχής από τις εκλογές στους νέους (την δική μας την γενιά των 90’s) και προβληματιστείτε επιτέλους. Δυστυχώς ή ευτυχώς εμείς που ερχόμαστε δεν έχουμε παρά μόνο δύο επιλογές: ή να γίνουμε καλύτεροι από εσάς ή να μεταναστεύσουμε. Εσάς τους κύριους «Πατέρες» βλέπουμε και αγανακτούμε!

Υπάρχουμε και εμείς που την Ελλάδα δεν την βλέπουμε σαν «τσίρκο» και ας μην είμαστε και δεξιοί για να την… «αγαπάμε» τόσο όσο εσείς! Αναρωτιέμαι αν όλα κυλούσαν «καλώς» και δεν χρειαζόταν ποτέ ο κύριος Πατέρας να παραιτηθεί ως διοικητής τι θα γινόταν…

Κλείνοντας λοιπόν,

«Ας προσέχαμε…και διηγώντας τα να κλαίς…! Προσεχώς, έρχονται και πολύ χειρότερα.»

Παναγιώτης Δήμος

Τελειόφοιτος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πολιτικών Σπουδών και Διπλωματίας)

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

 

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο