Τοπικά

Προχωρά η αναγκαστική απαλλοτρίωση στη Μεσοχώρα για τη λίμνη-Ανάστατοι οι κάτοικοι

Τοιχοκολλήθηκε χθες στο κοινοτικό γραφείο της Μεσοχώρας η ανακοίνωση για την αναγκαστική απαλλοτρίωση στην οποία προχωρά η ΔΕΗ, προκειμένου και σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό να αρχίσει η έμφραξη του φράγματος τον Ιούλιο του 2024.

 

«Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί» λένε πηγές του Υπουργείου Ενέργειας, «προκειμένου να προχωρήσει το έργο». Όπως σημειώνει δε στο trikalavoice.gr ο αρμόδιος και συντοπίτης υπουργός Κώστας Σκρέκας «η αποζημίωση θα είναι διπλάσια της αντικειμενικής αξίας και περίπου 30% πάνω από την εμπορική αξία, για όσους από τους κατοίκους συμφωνήσουν και δεν επιλέξουν τη δικαστική οδό, όπου το Δικαστήριο πια θα ορίσει την τιμή».

Κάτοικοι της Μεσοχώρας, που εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για το έργο είναι ανάστατοι και αναφέρουν χαρακτηριστικά στο trikalavoice.gr: «Μα είναι απίστευτοι οι άνθρωποι. Ήρθε ένας δικαστικός επιμελητής κόλλησε ένα χαρτί στην πόρτα του κοινοτικού γραφείου… Αυτό το πήρε ο αέρας και το βρήκαμε αργότερα στο δρόμο. Μόνο και μόνο αυτή εικόνα αντικατροπτίζεται ο τρόπος που δεκαετίες τώρα η ΔΕΗ και η πολιτεία προσπαθεί να τελειώνει με την Μεσοχώρα».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης