Τοπικά

“Πρωθυπουργός: Κατά συρροήν ανεύθυνος και πολλαπλά επιζήμιος”

Η κοινωνία αλλά και η κοινή λογική περίμενε από τον κύριο Μητσοτάκη ουσιαστικές απαντήσεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

 

Οι εξηγήσεις όμως που έδωσε στο μήνυμά του δεν θεωρήθηκαν πειστικές ούτε από τους υποστηρικτές του.

Είναι δικαιολογία για μικρά παιδιά ότι δεν γνώριζε τι έκαναν αυτοί που ο ίδιος επέλεξε αλλά αναγκάστηκε να τους θυσιάσει για να θολώσει το πολιτικό τοπίο.

Αν πράγματι δεν γνώριζε είναι τραγικά ανεπαρκής. Αν όμως όλα συνέβαιναν εν γνώσει του είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και δικαιολογημένα το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων απαιτεί την παραίτησή του.

Η κοινωνία έχει καταλάβει πλέον ότι ο κύριος Μητσοτάκης κρύβεται και φυγομαχεί για να μην τσαλακωθεί η προσωπική του εικόνα. Αναμενόμενο: Ποτέ δεν είχε το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του. Σε όλες τις μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα, πάντα έφταιγαν οι άλλοι και ποτέ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός:

Για το ρεκόρ θανάτων στην Πανδημία έφταιγαν οι ανεμβολίαστοι.

Για τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν διπλάσιες δασικές εκτάσεις συγκριτικά με άλλες χώρες έφταιγε γενικά και αόριστα η κλιματική αλλαγή.

Για την ακρίβεια φταίει η Διεθνής οικονομική συγκυρία.

Για το εξοργιστικά υψηλό κόστος της ενέργειας φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία κ.ο.κ.

 

Για την παρακολούθηση όμως πολιτικών και δημοσιογράφων ήταν υποχρεωμένος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Όπως ρητά ορίζει το Σύνταγμα σε περιπτώσεις που παραβιάζονται συνταγματικές ελευθερίες η πολιτική ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό που έχει ορκιστεί να τις προστατεύει και δεν μεταβιβάζεται σε άλλα πρόσωπα, ούτε φυσικά στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού κύριο Δημητριάδη όπως υπόρρητα επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί.

Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται με αλαζονεία στο εσωτερικό της χώρας επειδή αισθάνεται προστατευμένος από τον πανίσχυρο μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας που διαθέτει και είναι βέβαιο ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια να παρουσιάσει διαστρεβλωμένα τα γεγονότα για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Το σκάνδαλο όμως των υποκλοπών που έφερε στο φως σκοτεινές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις άλλων εποχών έχει πάρει  διαστάσεις που διασύρουν τη χώρα διεθνώς. Το ευρωκοινοβούλιο κάνει διαρκώς συστάσεις στην Ελληνική Κυβέρνηση για την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και του Κράτους Δικαίου, για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, για την ελευθεροτυπία και τη διαφάνεια. Η απροθυμία του Πρωθυπουργού για ουσιαστικές παρεμβάσεις σε αυτά τα ζητήματα θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας με ευρωπαϊκά κονδύλια.

 

Ήρθε η ώρα η κοινωνία να απαλλαγεί από το σημερινό συγκεντρωτικό καθεστώς Μητσοτάκη που θέτει σε κίνδυνο την Δημοκρατία. Η αναγκαία πολιτική κάθαρση θα προκύψει από την λαϊκή ετυμηγορία.

Ο ανεύθυνος και ανίκανος πρωθυπουργός θα πάρει την απάντηση που του αξίζει στις προσεχείς εκλογές.

 

Υ.Γ   Ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις:

 

  1. Ισχύει το ρεπορτάζ της Καθημερινής, σύμφωνα με το οποίο η ΕΥΠ έχει μισθώσει από ιδιώτη το Predator και έκανε παράνομες παρακολουθήσεις;
  2. Ισχύει ότι υπάρχουν άτομα, τουλάχιστον 7-8 πολιτικοί, που παρακολουθούνται από την ΕΥΠ; Και ποιοι;
  3. Ισχύει ότι χρησιμοποίησαν κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για τις παρακολουθήσεις;

 

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης