Ροή Τοπικά

Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ένα ακόμη παράθυρο, διαδικτυακό αυτή τη φορά, πρόσφερε σε μαθητές της Γ’ Λυκείου το 1ο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, με θέα την ορθότερη επιλογή της επαγγελματικής τους κατεύθυνσης. 

Αυτή η δυνατότητα τους δόθηκε μέσω  του προγράμματος ΄΄The Tipping Point ΄΄  (TTP)  το οποίο  βοηθάει μαθητές και φοιτητές  που  βρίσκονται μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, να συναντήσουν μέσω Live Video ανθρώπους – πρότυπα (Μέντορες) από όλο τον κόσμο και σε διαφορετικούς  επαγγελματικούς τομείς , όπως Καινοτομία, Περιβάλλον, Ρομποτική, Ψυχολογία, Εθελοντισμός κ.α. που διαφορετικά δεν θα είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν, μέσα από την άνεση της τάξης τους. Στόχος της δράσης αυτής είναι να συμβάλει στη λήψη συνειδητοποιημένων αποφάσεων των νέων σε ότι αφορά την επαγγελματική ή ακαδημαϊκή τους πορεία και να τους επιτρέψει να ανοιχτούν σε νέους ορίζοντες πέρα από τα στερεότυπα του κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Οι μαθητές του σχολείου μας επέλεξαν τον τομέα της Ψυχολογίας και  επικοινώνησαν, στην πρώτη από μια σειρά συνεδριών που θα ακολουθήσουν και σε άλλους τομείς, με τον κ. Σπύρο Αντωνίου ψυχολόγο και κάτοχο Bachelor και Master στην Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακών σπουδών στην Αμερική. Ο κ. Αντωνίου ο  οποίος κατέχει τη θέση του Knowledge & Consumer Insights Manager σε μεγάλη Ελληνική εταιρία, έδωσε στους μαθητές μας την δυνατότητα να κατανοήσουν τις διεξόδους και τις εναλλακτικές επιλογές μιας επαγγελματικής  σταδιοδρομίας στην ψυχολογία,  πέραν την κλασσικής περίπτωσης, κλινικής ψυχολογίας (ανοίγω ένα ιατρείο), καθώς επίσης και την δυνατότητα να μπορούν να διακρίνουν τις εναλλακτικές δυνατότητες που μπορεί να υπάρχουν σε οποιοδήποτε επάγγελμα και αν αποφασίσουν να ακολουθήσουν.

Ήταν μια εμπειρία πρωτόγνωρη για όλους μας και ανυπομονούμε για την επόμενη διαδικτυακή μας θέα προς τον επαγγελματικό μας ορίζοντα!

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης