Τοπικά

Πρώτο τεστ θετικό στα σχολεία των Τρικάλων. Κανένα κρούσμα κορωνοϊού

Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων του ν. Τρικάλων χωρίς κρούσματα κορωνοϊού και φυσικά με κανονική λειτουργία όλων των τμημάτων.

 

Υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλείδες των rapid και self test και εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να “κρατήσει” αυτή η κατάσταση. Σημειώνεται ότι για να κλείσει ένα ολόκληρο τμήμα, σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ, θα πρέπει να νοσήσει το 50% των μαθητών συν 1 , ωστόσο δεν αποκλείεται εφόσον κρίνεται απαραίτητο, από τους επιστήμονες, να κλείσει και με μικρότερο αριθμό κρουσμάτων εάν διαπιστωθεί ότι αναπτύσσεται μία δυναμική νόσησης.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή τότε οι μαθητές του τμήματος θα πρέπει να κάνουν τεστ τέσσερις φορές την εβδομάδα αντί για δύο που προβλέπεται για τον γενικό μαθητικό πληθυσμό, εφόσον δεν είναι εμβολιασμένοι ενώ οι στενές επαφές του κρούσματος που δεν είναι εμβολιασμένοι, δηλαδή αυτοί που κάθονται δίπλα , μπροστά και πίσω από τον συγκεκριμένο μαθητή θα πρέπει να κάνουν δύο δωρεάν rapid τεστ την εβδομάδα Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν υποχρεούνται σε rapid test ακόμα και αν είναι στενές επαφές.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης