Ροή Τοπικά

Πως ο Δήμος Τρικκαίων κέρδισε τον χιονιά (εικόνες)

Για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια (από την εποχή Σπαθή ακόμα!) ο Δήμος Τρικκαίων ανταποκρίθηκε στο ακέραιο στις ανάγκες των πολιτών.

Από το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως από τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου 2021, 75 μηχανήματα του Δήμου, της ΔΕΥΑΤ και ιδιωτών, συντονισμένα και με σχεδιασμό, βρίσκονται επί ποδός. Με τον ίδιο τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου παρόντα και τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Ζιώγα να συντονίζει τις ενέργειες (2πί 24ωρου βάσεως και χωρίς διακοπή) οι εργαζόμενοι του Δήμου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Όλοι οι κεντρικοί δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί από την πρώτη στιγμή, όπως και όλοι οι δρόμοι στις συνοικίες, εκτός από κάποια στενάκια σε γειτονιές της πόλης που δεν μπορούν να μπουν αυτοκίνητα.

trikalavoice.gr

Με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, στην πόλη και τα χωριά του Α και Β τομέα, γίνονται καθαρισμοί δρόμων και ρίχνεται αλάτι.
Οι κεντρικοί δρόμοι, οι προσβάσεις σε δομές υγείας και ιατρικές μονάδες, σε δημόσιες υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, σε οικίες, σε ποιμνιοστάσια, είναι πρώτιστο μέλημα.
Οι συνεχείς αλλαγές στον καιρό, η χιονόπτωση, ο παγετός, οι χαμηλές θερμοκρασίες τροποποιούν συνεχώς και τις παρεμβάσεις ανά περιοχή, στοχευμένα και συντονισμένα.
Ο Δήμος Τρικκαίων και συγκεκριμένα η Πολιτική Προστασία και οι συναρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή, για να επιλυθούν όλα τα προβλήματα, το συντομότερο δυνατόν.
Ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί τους πολίτες για τη μέχρι τώρα συνεργασία και υπομονή τους και συνιστά μέγιστη προσοχή στη μετακίνηση, είτε πεζή είτε με οχήματα.
Με τη συνδρομή όλων (ειδικά στον καθαρισμό πεζοδρομίων και με κατανόηση, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για μείωση των συνεπειών της κακοκαιρίας.


Υπενθυμίζεται ότι:

1. ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Για θέμα σχετικό με χιόνια, παγετό, επικοινωνούμε με τον Δήμο Τρικκαίων στο 2431020000 (Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη).
Ισχύει και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 20000@trikalacity.gr στη σελίδα https://20000.trikalacity.gr/. Η γραμμή λειτουργεί κάθε μέρα από 08:00 – 22:00.
2. ΒΛΑΒΕΣ ΔΕΥΑΤ
Σε περίπτωση βλάβης σε ύδρευση επικοινωνούμε με τη ΔΕΥΑΤ στα 2431076711- 712-713 (τηλεφωνικό κέντρο ΔΕΥΑΤ) ή τις μη εργάσιμες ώρες στο 2431076715.
3. ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Κυκλοφορούμε κατά το δυνατόν λιγότερο με τα οχήματα, για αποφυγή ατυχημάτων και ευχέρεια κίνησης των οχημάτων του Δήμου και οχημάτων άμεσης βοήθειας.
4. ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Αποφεύγουμε να σταθμεύσουμε σε γωνίες, σταυροδρόμια και σε σημεία που εμποδίζουν την κίνηση οχημάτων αποχιονισμού και οχημάτων άμεσης βοήθειας.
5. ΑΛΑΤΙ
Θα υπάρχουν 6 σημεία διαμοιρασμού αλατιού.
Χύμα αλάτι θα δίνεται από υπαλλήλους του Δήμου Τρικκαίων στα 4 άκρα της πόλης, δηλαδή
– στον ΟΣΕ,
– στο Κολυμβητήριο,
– πίσω από το Δημοτικό Στάδιο
– στο πρ. εργοστάσιο Κλωτσοτήρα.
Αλάτι σε σακουλάκια θα βρίσκεται
– στο κτήριο της Αστικής Ανάπτυξης (κυκλικός κόμβος μαιευτηρίου)
– μπροστά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
6. ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ
Λειτουργεί ο Ξενώνας Αστέγων στο Κέντρο Ημέρας Αστέγων, στο κτήριο των Κοινωνικών Δομών, Ομήρου 6. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2431025400.
7. ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ
Θερμαίνεται η αίθουσα του Ε ΚΑΠΗ μέχρι τις 22:00 (έναντι ΔΕΗ, οδός Θεοδοσοπούλου, 2431024006)
8. ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
Εάν κάποιος/α προς εμβολιασμό αδυνατεί να μεταβεί στο Νοσοκομείο ή το Κέντρο Υγείας Τρικάλων, επικοινωνεί με το 2431020000 και εξετάζεται η αποστολή οχήματος από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να γίνει η μεταφορά του πολίτη.
9. ΣΧΟΛΕΙΑ
Αναλόγως της έντασης της κακοκαιρίας, θα υπάρξει ανακοίνωση από τον Δήμο Τρικκαίων για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, μετά το μεσημέρι της Κυριακής 14/2/2021.
10. ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα θέματα σχετικά με την κακοκαιρία, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου, www.trikalacity.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης
NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο