Τοπικά

Π. Δριτσέλη : Η κυβέρνηση έχει χάσει την σύνδεση με την κοινωνία και τις στεγαστικές της ανάγκες

Η κυβέρνηση λίγο πριν από την ανάπαυλα των Χριστουγέννων ψήφισε χθες ένα νομοσχέδιο με τον παραπλανητικό τίτλο “Σπίτι μου”, ισχυριζόμενη ότι θα λύσει το στεγαστικό πρόβλημα των Ελλήνων. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με τις διατάξεις του νομοσχεδίου εισάγεται η δυνατότητα λήψης στεγαστικού δανείου για πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. Η αλήθεια, όμως, είναι τελείως διαφορετική. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι προωθεί η κυβέρνηση ένα νέο πακέτο τραπεζικών δανείων, με μερική εγγύηση του Κράτους και με ταυτόχρονη απαίτηση τριτεγγυήσεων, δηλαδή διασφαλίσεων προς τις τράπεζες, που αν αθετηθούν θα περάσει ο φάκελος στις εισπρακτικές εταιρείες.

 

 

Ταυτόχρονα, με το ίδιο νομοσχέδιο παραδίδονται σε εργολάβους όλα τα ακίνητα του δημοσίου που παραμένουν αχρησιμοποίητα. Η κυβέρνηση αποκαλεί αυτή το το ξεπούλημα “κοινωνική αντιπαροχή. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δώρο σε κατασκευαστικές εταιρίες, οι οποίες θα έχουν και την απόλυτη εκμετάλλευση ακινήτων, φιλέτων που το Κράτος δεν κατάφερε να αξιοποιήσει για κοινωνικούς σκοπούς.

Η κυβέρνηση στις τελευταίες ημέρες της θητείας της συνεχίζει να κάνει τα χατίρια των μεγάλων συμφερόντων, ενώ ακόμα κι αν προσπαθεί να ενδυθεί έναν φιλολαϊκό μανδύα, τα γραπτά της την προδίδουν.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης