Τοπικά

Π. Δριτσέλη : Η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιλαμβάνεται την αυτοδιοίκηση ως κομματικό παραμάγαζο

Η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση σήμερα κι αύριο το νομοσχέδιο για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στους Δήμους. Θορυβημένη, προφανώς, από το γεγονός ότι με την απλή αναλογική αναδείχτηκαν στα δημοτικά όργανα νέες αυτοδιοικητικές δυνάμεις, χειραφετημένες από το κομματικό περιβάλλον, επαναφέρει το παλιό σύστημα που ευνοεί την κομματοκρατία, τα χρίσματα και τα “χρώματα” στον αυτοδιοικητικό χάρτη.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, εκτός από το πολιτικό παράδοξο ότι με 43% ένας συνδυασμός παίρνει το 60% των εδρών, ο κύριος Βορίδης καταργεί τις κοινότητες κι αναγκάζει τους τοπικούς συνδυασμούς να “καρφιτσώνονται”, κάτω από τα κομματικά ψηφοδέλτια.  Μειώνει, επίσης, τις έδρες της αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια και καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την κατάρτιση ψηφοδελτίου για τους μικρούς συνδυασμούς, οι οποίοι δεν έχουν ή δεν επιδιώκουν κομματική στήριξη.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι χαρακτηριστικό της αντίληψης της κυβέρνησης για την τοπική αυτοδιοίκηση. Και το ερώτημα είναι ένα : γιατί φέρνει τώρα αυτό το νομοσχέδιο, ενώ ισχυρίζεται ότι έχει παντοδυναμία στην αυτοδιοίκηση; Μήπως βλέπει δυνάμεις που την στήριξαν να την εγκαταλείπουν;

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης