Τοπικά

Ρεκόρ με 21.066 rapid test το Μάιο στα Τρίκαλα!!!

Τα σάρωσαν όλα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Π.Ε. Τρικάλων κατά το μήνα Μάιο, καθώς διενήργησαν περισσότερα τεστ από κάθε άλλη φορά, περισσότερα από τους πιο πολλούς Νομούς της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr διενεργήθηκαν συνολικά  21.066 rapid test στην πόλη και σε όλες τις κωμοπόλεις και χωριά του Νομού μας. Από αυτά προέκυψαν 119 θετικά. Όπως εξηγεί στο trikalavoice.gr η επικεφαλής των κλιμακίων Δήμητρα Νάτσινα “τα rapid test μας επιτρέπουμε να ελέγξουμε την πανδημία εντοπίζοντας αμέσως τα θετικά περιστατικά και λαμβάνοντας τα μέτρα προστασίας για τον περίγυρό τους”.

Νέα μελέτη για τον συνδυασμό AstraZeneca – Pfizer: «Ασφαλής και αποτελεσματικός»

Η χορήγηση μιας δόσης του εμβολίου της Pfizer σε ανθρώπους που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca είναι εξαιρετικά ασφαλής και αποτελεσματική, όπως δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα ισπανικής μελέτης για τον συνδυασμό των δύο εμβολίων κατά της COVID-19.

Η μελέτη της Combivacs, που διενήργησε το υποστηριζόμενο από το κράτος Ινστιτούτο Υγείας Carlos III, διαπίστωσε ότι η παρουσία αντισωμάτων IgG στο αίμα ήταν μεταξύ 30 και 40 φορές υψηλότερη σε ανθρώπους που έλαβαν ως δεύτερη δόση του εμβόλιο της Pfizer σε σχέση με την ομάδα ελέγχου που έλαβε μόνη μια δόση από το AstraZeneca.

Την ίδια ώρα, η παρουσία αντισωμάτων εξουδετέρωσης επταπλασιάστηκε μετά την δόση με Pfizer, σημαντικά υψηλότερη από τον διπλασιασμό που παρουσιάστηκε μετά την χορήγηση δεύτερης δόσης με το AstraZeneca.

 

Συμμετείχαν περίπου 670 εθελοντές ηλικίας 18 με 59 ετών που είχαν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του AstraZeneca με περίπου 450 από αυτούς να έλαβαν Pfizer.

Μόλις το 1,7% των συμμετεχόντων ανέφεραν σοβαρές παρενέργειες, οι οποίες περιορίζονταν σε πονοκεφάλους, μυικούς πόνους και κακουχία, δήλωσε μια από τις συγγραφείς της μελέτης, η δρ Μαγκνταλένα Κάμπινς.

«Αυτά δεν είναι συμπτώματα που μπορούν να θεωρηθούν σοβαρά», είπε η ίδια.

Διαβάστε επίσης