Τοπικά

Ριβιέρα του Ληθαίου. Πότε ξεκινούν τα έργα και πότε… αλλάζει η πόλη μας

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα τα οποία θα αλλάξουν άρδην την πόλη μας. Μέσα στην επόμενη διετία δε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος αυτών.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου “μέχρι το φθινόπωρο του 2023 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της “Ανάπλασης της Παρόχθιας Ζώνης του Ληθαίου Ποταμού” και ένα σημαντικό μέρος της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και της πλατείας Εθνικής Αντίστασης”.

Η Ανάπλαση του Ληθαίου αφορά την πλήρη αναμόρφωση των όχθων του ποταμού σε ένα μήκος 2,5 χλμ. (από τη γέφυρα Γκίκα και το Μουσείο Τσιτσάνη μέχρι την οδό Καλαμπάκας).

Για τη νέα, σύγχρονη και φιλικότερη στον πολίτη πόλη, θα υλοποιηθούν έργα, όπως

Ανάπλαση πεζοδρομίων δεξιά και αριστερά της παραποτάμιας ζώνης

  • Ελάχιστο πλάτος πεζοδρομίων 5,1 μ, με ζώνη φύτευσης έως 1,20μ, ποδηλατόδρομος 1,50 μ. μονής κατεύθυνσης,  ζώνη κίνησης πεζών 2,40 μ., φύτευση νέων δέντρων, δημιουργία νέων καθιστικών, η τοποθέτηση νέων φωτιστικών και κιγκλιδωμάτων.
  • Αναμορφώσεις και καθαιρέσεις νησίδων, με παράλληλες νέες κατασκευές στην οδό Λάκμωνος, στη γέφυρα Βουβής
  • Ηπιας κυκλοφορίας διαδρομή στην οδό Κανούτα, από την οδό Χατζηγάκη  έως τη γέφυρα του παλιού ΚΤΕΛ. Ο δρόμος θα είναι ισοϋψής με τα πεζοδρόμια, καταργείται η νησίδα και πλακοστρώνεται. Καταργείται η στάθμευση από την πλευρά του ποταμού.
  • Από τη γέφυρα του παλιού ΚΤΕΛ έως τη γέφυρα Γκίκα καταργείται η νησίδα από την πλευρά του παλιού ΚΤΕΛ.
  •  Στην οδό Ιακωβάκη θα διαμορφωθεί και το απέναντι πεζοδρόμιο με ράμπα πρόσβασης ΑμεΑ
  • Θα υπάρχει ανεμπόδιστη και ασφαλής κίνηση ΑμΕΑ με ζώνη όδευσης τυφλών, με ράμπες πρόσβασης κ.α.
  • Σε όλα τα σημεία της διαδρομής θα μετατοπιστούν στύλοι δικτύων κοινής ωφελείας για ανεμπόδιστη κίνηση πεζού και ποδηλάτη.
  • Ο ποδηλατόδρομος θα έχει πλάτος είναι 1,5 μ., μονής κατεύθυνσης κατά τη φορά των αυτοκινήτων, με τρίγωνο stop για παραχώρηση προτεραιότητας από το ποδήλατο στον πεζό.

Διαβάστε επίσης