Ροή Τοπικά

Σήμερα ανεβαίνουμε όλοι στην Ανάληψη!!!

Ἕνα ρίγος χαράς διαπερνά τη λέξη “Ανάληψη”, που δείχνει μια πρόκληση προς τους αποκαλούμενους “νόμους της φύσεως”, προς τη διαρκή κάθοδο και πτώση· είναι μια λέξη που ακυρώνει τους νόμους της βαρύτητας και πτώσης. Τα πάντα είναι ελαφράδα, πέταγμα, μια ατέλειωτη άνοδος.

 

Η Ανάληψη του Κυρίου γιορτάζεται σαράντα μέρες μετά το Πάσχα, την Πέμπτη της έκτης εβδομάδας μετά τη γιορτή της Ανάστασης του Χριστού.
Η εορτή της Αναλήψεως αποτελεί εορτασμό του ανοίγματος του ουρανού στους ανθρώπους, του ουρανού ως του νέου και αιώνιου οίκου, του ουρανού ως της αληθινής μας πατρίδας.
Η αμαρτία χώρισε βίαια τη γη απο τον ουρανό και μας έκανε γήινους και προσήλωσε το βλέμμα μας σταθερά στο έδαφος και έκανε τη ζωή μας αποκλειστικά γεωτροπική. Αμαρτία είναι η προδοσία του ουρανού μέσα στην ψυχή.
Αυτή ακριβώς τη μέρα, την εορτή της Αναλήψεως, νιώθουμε χαρά μεγάλη η οποία εκρήγνυται με την συμμετοχή μας στην λαμπρά ημέρα της Αναλήψεως.

Σήμερα αναβαίνουμε εις Όρος Υψηλό , στην Ανάληψη Τρικάλων, ώστε να εορτάσουμε την Θείαν Ανάληψη του Σωτήρος Χριστού στους Ουρανούς, μέσα στον “επίγειο ουρανό”. Και Ουρανός είναι ολόκληρη η πνευματική μεταμόρφωση της ανθρώπινης ζωής· ουρανός είναι η βασιλεία του Θεού, η νίκη πάνω στο θάνατο, ο θρίαμβος της αγάπης και της φροντίδας· ουρανός είναι η εκπλήρωση αυτής της έσχατης επιθυμίας, που διαπερνά τη ζωή μας εδώ και τώρα, η ίδια η γη γίνεται μια αντανάκλαση, ένα είδωλο της ουράνιας ομορφιάς.
Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Λόφο της Αναλήψεως Τρικάλων θα αρχίσει στις 7.00 το απόγευμα και το πρωί η ακολουθία του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας θα αρχίσει στις 7.30.
Χρόνια πολλά κι ευλογημένα!
Καλό Προσκύνημα!

Π. Νικόλαος Δαλαγιώργος
Πρωτοπρεσβύτερος
Πνευματικά Υπεύθυνος της Χριστιανικής Αδελφότητας Ελεήμων Σαμαρείτης
 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης