Τοπικά

Σε Άσκηση του Υπουργείου Μετανάστευσης ο Αβραμόπουλος. Αρίστευσε η Δομή του

Με εξαιρετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η μεγάλη άσκηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, με την κωδική ονομασία ΑΓΝΟΔΙΚΗ 2021.

Σε αυτή συμμετείχαν όλες οι Δομές μεταναστών της χώρας διαδικτυακά. Μεταξύ αυτών και αυτής της Βέροιας με τον Καλαμπακιώτη διοικητή αυτής Λευτέρη Αβραμόπουλο να λαμβάνει εύσημα για την όλη προσπάθεια και τον ίδιο να δηλώνει:

“Μέσα από αυτή την άσκηση αποδείξαμε πως μπορούμε να συντονιστούμε σε απόλυτο βαθμό όλες οι Δομές Φιλοξενίας και τα ΚΥΤ της χώρας, και να ανταποκριθούμε στις οδηγίες που λαμβάνουμε από τα αρμόδια Κέντρα.
Στην άσκηση μετείχαν περισσότεροι από 456 άτομα σε 32 δομές ταυτόχρονα της ηπειρωτικής Ελλάδας, (6) Εθνικά Κέντρα Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ΕΚΑΒ) με συνολικά περίπου 30 άτομα προσωπικό, (5) Συντονιστικές Μονάδες των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργανισμών που εδρεύουν στην Ελλάδα και εμπλέκονται στην καθημερινή λειτουργία των δομών φιλοξενίας (European Asylum Support Office – EASO, IOM Greece, UNHCR GREECE, DRC Greece, ASB Greece) και (6) Κεντρικές Επιτελικές Μονάδες σε στρατηγικό επίπεδο (ΥΠΥΤ, EASO, ΙΟΜ, UNHCR, DRC, ASB) και γι αυτό νιώθω ευτυχής και περήφανος που σαν Δομή Βέροιας επιβεβαιώσαμε πως λειτουργούμε άριστα και σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, και με γνώμονα πρώτα τον άνθρωπο.
Οφείλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης για τον άριστο συντονισμό αλλά και όλους τους συμμετέχοντες φορείς. Μέσα από τη συνεργασία μας απεδείχθη ότι πλέον μπορούμε να ανταποκρινόμαστε και σε δύσκολες συνθήκες.
Συνεχίζουμε τη δουλειά μας προκειμένου να επιταχύνουμε τις διαδικασίες απόδοσης ασύλου στους αιτούντες άσυλο και μέσα από τις συνεχώς μειωμένες ροές να δώσουμε λύσεις σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τη χώρα και την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης